Space Marines (1996)

Regie: John Weidner
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre SF
Speelduur: 90 minuten
Met: Billy Wirth, John Pyper-Ferguson, Edward Albert
meer acteurs
6,3
Vrachtschip Ulysses wordt overvallen door ruimtepiraten onder leiding van Gunther. Ze stelen de geheime lading utranium en ontvoeren onderminister Adams, de rest van de bemanning wordt vermoord. De United Planets sturen ruimtekruiser Missouri onder leiding van commodore Lasser (Meg Foster) er op uit om de minister te bevrijden en het piratennest te vernietigen. Gunther's baas kolonel Fraser (John Pyper-Ferguson) heeft ondertussen met de United Planets onderhandeld om de minister te ruilen voor 20 kg goud. Tijdens de aanval op de piraten krijgen de ruimtemariniers de opdracht zich terug te trekken, zodat een U.P. ambassadeur het losgeld aan Fraser kan overhandigen. Fraser houdt zich helaas niet aan de afspraak : hij vermoordt de minister en gijzelt de ambassadeur (James Shigeta) en zijn assistenten, waaronder de undercover marinier Zack Delano (Billy Wirth). Ondertussen maakt hij van het utranium een bom. Opnieuw gaan de mariniers van kapitein Gray (Edward Albert) achter hem aan en dit keer zullen ze zich niet laten stoppen tot de piraten verslagen zijn !


Reacties


28-2-2007 18:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Ruimtemariniers tegen ruimtepiraten, daarom draait het in deze leuke film. Verwacht geen hoogdravend verhaal over goede tegen kwade machten, maar lekker simpel goed tegen slecht. Geen verhaal dat je bijblijft, maar een aangename zit. Met een acteur als Bruce Campbell ofzo was dit misschien wel een cultfilm geworden, maar nu is ie gewoon te onbekend.

By the way, Tachyon: ik denk dat dit wel de beste is van de dvd's die ik je heb gegeven. Van die andere is vooral Succubus errug matig. (ik gaf 'm zelf een 1, zag ik net)

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine