The Consequences of Love (2004)

Alternatieve Titel: Le conseguenze dell'amore
Regie: Paolo Sorrentino
Herkomst: Italië
Genre Drama
Speelduur: 100 minuten
Met: Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini
8,3
Iedereen heeft wel een onbespreekbaar geheim. Maar Titta Di Girolamo heeft er meer dan één. Dat is duidelijk. Waarom zou een man van vijftig, afkomstig uit het zuiden, anders acht jaar in een anonieme hotelkamer in een anonieme stad in het Italiaanse deel van Zwitserland willen wonen? Acht jaar zonder werk. Schijnbaar. Jaren van stilte en van veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen.
Een vreselijke routine, eeuwig wachtend tot er iets gebeurt. Titta observeert, starend naar het leven dat aan hem voorbij trekt, emotieloos. Schijnbaar. Hij heeft niemand meer. Een man alleen, verloren. Wat verbergt hij en waarom? Wat zijn Titta Di Girolamo’s onnoembare geheimen?Reacties


29-7-2005 18:54 door: Sebo Persoonlijk bericht
Fraai. Mooi geschoten en aangenaam traag.

29-7-2005 19:46 door: Edwin Persoonlijk bericht
Goed, rustig en subtiel opgebouwd, en mooi gespeeld.

20-8-2012 22:11 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik zou hier een essay over kunnen schrijven. Alles klopt gewoon aan deze film, de regie die hier en daar lijkt te blijven hangen, de performance van Toni Servillo die het juiste evenwicht vind tussen arrogantie en ongemak, de muziek vanaf de violen tot de dancebeats en de cinematografie die het allemaal vloeiend in beeld brengt.

Een juweeltje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine