Ghost Rider (2006)

Regie: Mark Steven Johnson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Fantasy
Speelduur: 114 minuten
Met: Nicolas Cage, Sam Elliott, Eva Mendes
meer acteurs
6,6
Dit is het verhaal van een motorstuntman, John Blaze (Cage), die zijn ziel verkoopt aan een duistere macht om het leven te redden van zijn vader. 's Nachts neemt John Blaze de vorm aan van een wraakzuchtige demoon (Ghost rider, de bounty hunter van de duivel) op een motor met een vlammend doodshoofd.



Reacties


20-10-2008 21:26 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ghost rider, is weer eens een Marvell comic die verfilmd is. Ik kende de strip niet, maar de film leek me wel interessant. Gezien de hype rond de verfilming van marvel comics heb ik hem met lage verwachtingen bekeken.

Maar deze film viel reuze mee, okay het is zeker geen topper, maar gewoon een vermakelijke film. Twee uur is wel aan de lange kant en het had volgens mij makkelijk een half uurtje minder mogen zijn.

Persoonlijk vond ik, voor de verandering, de CGI animaties van de Ghost rider (brandende schedel en motor) erg geslaagd. Echter de rest van het verhaal (waar Cage dus zonder brandend hoofd in speelt) vooral plat en oninteressant, het karakter van Johnny Blaze kon me niet echt boeien. Maar dat zal wel aan de strip liggen, denk ik.



29-6-2009 20:36 door: sindala Persoonlijk bericht
De brandende Ghost Rider is inderdaad het hoogtepunt, zeker als ie over flatgebouwen rijdt of het asfalt uit de weg scheurt. Ik vond de hele film sowieso wel vermakelijk, niet in de laatste plaats door de coole Nicholas Cage en de zeer smakelijke Eva Mendes (vooral in dat witte jurkje als ze Cage interviewt). De achtergrond-informatie over Johnny Blaze had inderdaad veel korter gekund.

25-8-2021 15:34 door: wolfgek Persoonlijk bericht
soms is de verfilming van een strip figuur goed de ene buiten de andere. maar deze fond is toch wel weer geweldig. zeker de speciale effecten het fragment in die gevangenis was wel grappig. en ze zitten op hem te vitten and een van hen zegd Nice jacket en hij neemt zijn jas af maar dan verandert Johnny blaze in ghost rider en neemt zijn jas terug ook fond de bike erg wijs gedaan. maar dan hebben ze de ganse film naar mijn mening verprutst in de tweede film zowel bijna alles enkel de speciale effecten fond ik nog goed de motor was anders en ook zijn schedel was niet meer het zelfde. zijn ze nu van plan om nog een 3de film te maken wie zal dat spelen? weer de zelfde acteur of heeft hij geen zin meer?

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine