Chungking Express (1994)

Alternatieve Titel: Chong Qing Sen Lin
Regie: Wong Kar-Wai
Herkomst: Hongkong
Genre Romantiek/Drama
Speelduur: 97 minuten
Met: Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai, Faye Wong
meer acteurs
8,0
Het verhaal van twee politieagenten die gebukt gaan onder de liefde. Het eerste deel van de film gaat over agent 223, waarvan de relatie met zijn vriendin verbroken is. Gedurende 1 maand koopt hij elke dag een blik ananas met de uiterste vervaldatum 1 mei met als beweegreden dat aan het eind van de maand ze herenigd zijn of hun liefde ook de vervaldatum bereikt heeft. Het 2e gedeelte gaat over agent 663 die tegen zijn meubels praat, nadat zijn relatie met een stewardess beeindigd is.


Reacties


29-9-2005 20:37 door: sindala Persoonlijk bericht
Leuke film van Wong Kar-Wai. (en niet Kar Wai Wong, dat is de amerikaanse schrijfwijze) Tony Leung en Brigitte Lin zijn natuurlijk weer top, maar ook Faye Wang, een zeer bekende zangeres in Azië, is erg innemend in haar eerste filmrol.

Als je deze film wil zien, probeer dan de versie van Rolling Thunder Pictures te krijgen, met voor en nawoord van Quentin Tarantino. Het blijft leuk om hem over film te zien praten. Hij vindt, net als ik, Brigitte Lin één van de beste acteurs ter wereld en heeft ook veel interessants over Wong Kar-Wai te vertellen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine