Zathura (2005)

Alternatieve Titel: Zathura: A Space Adventure
Regie: Jon Favreau
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy/Thriller/Avontuur
Speelduur: 112 minuten
Met: Josh Hutcherson, Tim Robbins, Jonah Bobo
meer acteurs
6,2
Het verhaal over twee broertjes die een spel in het park vinden. Het lijkt hen niks en ze schuiven het al snel opzij, totdat ze een tweede spel in het spel vinden, een intergalactisch avontuur, waarin men naar de paarse planeet Zathura kan reizen. Het huis van de twee broers en hun vader wordt omgetoverd tot de planeet Zathura en de enige manier om dit ongedaan te maken is een gevecht op leven en dood met een hoop dodelijke robots.

De film is de opvolger van het succesvolle Jumanji uit 1995, en gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Chris Van Allsburg uit 2002.


Reacties


11-4-2006 19:15 door: Marc Constant Persoonlijk bericht
Waarom wordt het concept van Jumanji hier bijna schaamteloos overgenomen in deze flinterdunne science-fiction setting? Een zwevend huis temiden van rondzwevende meteorieten, peace of cake voor de huidige special-effect ploegen. Wat ik echter niet goed begrijp is waarom men de hagedissen dan in plastieken pakjes heeft gestoken, zoals je ze op de eerste de beste kermis kan kopen. Wat doet een kanjer als Tim Robbins hier?

2-9-2008 22:42 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Volgens mij was het ook half bedoeld als een soort Jumanji 2. Maar het is inderdaad een slap aftreksel. Niet slecht, maar zeker ook niet goed.

6-3-2012 00:05 door: sindala Persoonlijk bericht
Afgezien van de inderdaad wel erg neppe hagedissen vond ik het een mooi gemaakte film. Persoonlijk vond ik 'm gelijkwaardig aan Jumanji, maar dat zal wel komen omdat SF bij mij altijd een streepje op de rest voor heeft.

6-4-2012 03:08 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Het is inderdaad een soort van "jumanji, part II" maar dat komt omdat beide films gebaseerd zijn op boeken van dezelfde schrijver. Wat mij betreft dus gevalletje "niet lullen en gewoon de film kijken met een bak popcorn". Jon Favreau als regisseur maakte dit filmpje interessant en ik moet zeggen dat hij zich aardig van zijn taak gekweten heeft. Leuk, symphatiek (zij het vanwege jumanji niet helemaal origineel), maar door goeie acteurs en actrice errug goed te verteren!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine