A Sound of Thunder (2005)

Regie: Peter Hyams
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Duitsland, Tsjechië
Genre SF/Thriller
Speelduur: 110 minuten
Met: Ben Kingsley, Edward Burns, Catherine McCormack
meer acteurs
4,2
A Sound of Thunder gaat over een jager (Burns) die door middel van tijdreizen terug gaat in de prehistorie om op dino's te jagen. Wanneer hij per ongeluk een vlinder doodt start hij een kettingreactie waarmee de mensheid van de aardbodem weggevaagd wordt. Een team van experts wordt terug in de tijd op pad gestuurd om zijn fout te herstellen.


Reacties


6-9-2005 21:52 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Er komt een hoop rommel uit Hollywood. Zo ook deze film. Echt alles wat je kan verzinnen is slecht, het verhaal, de regie, de acteerprestaties en last but not least de special effects. Die zijn zo slecht dat ik echt niet kon geloven wat ik zag. Zelfs films van 20 tot 25 jaar geleden zagen er beter uit. Wie heeft bedacht dat deze film in de bioscoop mocht komen moet ter plekke afgeschoten worden. Een dikke min 1.

12-2-2006 14:32 door: Marc Constant Persoonlijk bericht
Slechte kritieken gehoord, toch een vrij goeie film. Uiteraard lijken sommige scènes weggehapt uit Jumanji en Jurasic Parc. Maar toch gaat deze film verder als je op het eerste zicht zou denken. De chaostheorie is hier filmisch neergezet. Wat als er inderdaad in het verleden zelfs maar een klein stukje natuur veranderd? Welke gevolgen heeft dat voor vandaag? Het principe is dat van Back To The Future. De uitwerking is moderner. De dieren zijn heel realistisch en geloofwaardig, de plot is echter iets te voorspelbaar. Acteerprestaties zijn minder. Edward Burns blijft in alle omstandigheden zijn "cool" bewaren en dat is niet realistisch. Een onderhoudende, goed gemaakte doorsnee avonturenfilm.

4-3-2006 18:06 door: Ramon van Dam Persoonlijk bericht
Ik vond dit juist een belediging voor de chaostheorie, belachelijk uitgewerkt...

4-3-2006 19:02 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik vind deze film rommel

9-3-2006 23:28 door: Marc Constant Persoonlijk bericht
Bedankt zenne, Ramonneke!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine