John Rambo (2008)

Alternatieve Titel: Rambo. Rambo 4. Rambo IV.
Regie: Sylvester Stallone
Herkomst: Duitsland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Avontuur/Drama
Speelduur: 91 minuten
Met: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden
meer acteurs
6,0
Een groep missionarissen willen de hulp van John Rambo in roepen als ze hulp willen bieden aan een dorpje in het Burmeese oorlogsgebied. Initieel weigert hij, maar als er niemand van de missie terugkomt sluit hij zich aan bij de groep soldaten die de missionarissen moet redden


Reacties


8-6-2005 13:07 door: Grecco Persoonlijk bericht
Geweldig hoe ze een film maken waarin ze tegen Osama ten strijde trekken, terwijl die knakker nog niet eens in de buurt is van de Amerikanen in Afghanistan.

Hopelijk houden ze het wel reëel en pakken ze hem in de film ook niet

20-9-2008 22:13 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Inmiddels is de omschrijving aangepast. Blijkbaar is het originele script op een... eh... paar puntjes aangepast.

Originele omschrijving:
John Rambo, de eenzame commando, trekt dit keer ten strijde tegen de Taliban en tegen Osama Bin Laden. John Rambo moet een groep jonge high-tech commando's leiden. Aanvankelijk staan de jonge commando's sceptisch tegenover de oude vietnam veteraan, maar wanneer hun techniek hun in de steek laat zullen ze moeten overleven op de basic vechttechnieken die Rambo meester is.


8-3-2010 11:51 door: sindala Persoonlijk bericht
De etnische zuiveringen door de Birmese junta gebeuren echt, maar dit wordt in de film alleen maar gebruikt om een nieuwe gewetenloze vijand voor Rambo te creëren. De praktijken van het leger zijn zo gewetenloos dat je vanzelf wel met die arme Rambo en zijn medestrijders meeleeft, zodat je er geen problemen mee hebt dat ze op het einde in de pan worden gehakt. Delen 2, 3 en 4 van de Rambo-reeks zijn volledig uitwisselbaar en bieden heel veel actie, gevechten en ontploffingen.

Ondanks bovenstaande opmerkingen vond ik Rambo 4 erg vermakelijk. De film duurt maar anderhalf uur en zit van begin tot eind volgestouwd met actie. Als je eens een lekkere actiefilm wilt zien waarbij je niet hoeft na te denken maar alleen vermaakt wil worden is deze film een goede keus! Ik heb een flink aantal HW-iconen toegevoegd, waaronder het koeioneer-icoontje, maar hier vond ik dat niet echt een minpunt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine