Sea of Love (1989)

Regie: Harold Becker
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller
Speelduur: 112 minuten
Met: Al Pacino, Ellen Barkin, John Goodman
meer acteurs
7,4
Frank Keller, politiedetective in New York, is verbitterd door zijn scheiding en is in volle midlifecrisis. Samen met zijn collega's speurt hij in Manhattan naar een meedogenloze psychopate die het gemunt heeft op 'vrouwenverslinders'. Haar strategie: zij vernedert hen in bed, waarna ze hen een fataal nekschot toedient en de single 'Sea of Love' spelend achterlaat op de platendraaier. De vrouw blijkt haar slachtoffers te ronselen uit eenzamehartenrubrieken in kranten. De detectives proberen haar te lokken door het plaatsen van een poëtische advertentie, waarop ze tientallen reacties krijgen. Keller fixeert zich hierbij op een welbepaalde verdachte, de blonde Helen Cruger en wordt er nog verliefd op ook. Dat doet hem zwalpen tussen zijn liefde en plichtsbesef, want meer en meer aanwijzingen duiden in de richting van Helen als dader...


Reacties


4-2-2005 11:46 door: Bregje Persoonlijk bericht
Intens gespeeld door Ellen Barkin. En ook bijzonder: omdat het ego van Pacino nog niet zo groot was, valt het nog op hoe klein hij eigenlijk is!

2-12-2011 03:15 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Erg goeie film! Lekker broeierig, goeie acteerprestaties van Pacino, Barkin (wow...) en Goodman! Alleen jammer van de domme nulkommanul hints gegeven afgeraffelde onverwachte clue.. Dus maar een 7 die zoveel meer had kunnen zijn!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine