La dolce vita (1960)

Regie: Federico Fellini
Herkomst: Frankrijk, Italië
Genre Drama
Speelduur: 167 minuten
Met: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée
6,8
Marcello is een collumnist die het 'zoete leven' beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich elke nacht in de drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Maar in de nachten vol drank en sex sluimert diepe tragiek en verdriet.


Reacties


4-6-2005 21:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Ekberg is helaas alleen in het eerste stuk van de film te zien. Dat stukje in de koepel van de St. Pieter vond ik erg mooi. De beroemde scene in de Trevi-fontein was (vond ik) veel te kort. Het was een lange zit, maar toch zonder overbodige stukjes. Een film waarvan het verhaal ondergeschikt is aan het gevoel dat ie je geeft.

21-8-2013 16:46 door: filmfan Persoonlijk bericht
Daar heeft Sindala gelijk in. Wij zijn gewend dat een film een verhaal moet hebben, narratief moet zijn, eigenlijk een toneelstuk in beeld is. Kan film een eigen "taal" hebben, niet geleend van het toneel? Het Vaticaan verbood de film. Wie hem gezien heeft weet waarom. Het is in feite een aanklacht tegen de moderniteit van het blindelings navolgen, waarin ook de Kerk er van langs krijgt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine