Sideways (2004)

Regie: Alexander Payne
Herkomst: Hongarije, Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Comedy/Avontuur
Speelduur: 123 minuten
Met: Virginia Madsen, Thomas Haden Church, Paul Giamatti
meer acteurs
7,6
Miles, een gescheiden schrijver die zijn eerst boek niet gepubliceerd krijgt, en zijn vriend Jack, een acteur die op het punt staat te trouwen, besluiten samen een wijntour te ondernemen door de Santa Ynez-vallei in Californië: het wijngebied van de VS. Miles, een besluiteloze zorgenmaker, wil als wijnfreak vooral genieten van al het lekkers dat er te vinden is, terwijl Jack, een oversekste charmeur, de bloemetjes een laatste keer wil buitenzetten voor hij zich aan een vrouw bindt. Jack neemt al genoegen met goedkope Merlot, Miles zweert bij de meer delicate Pinot. Het enige wat ze gemeenschappelijk lijken te hebben is een combinatie van mislukte ambities en het gevoel dat ze er niet jonger op worden. Jack wordt verliefd op Stephanie, een wijnexperte, en brengt zijn aankomend huwelijk in gevaar. Miles heeft zijn eigen romantisch avontuur met Maya, een aantrekkelijke serveerster die in haar vrije tijd studeert.

De film won in 2005 de Golden Globe voor beste comedy- of muziekfilm.


Reacties


13-2-2005 18:38 door: bruno Persoonlijk bericht
Een pareltje, of hoe een film over een mislukte schrijver (steengoeie depresieve Giamatti)en zijn vriend ( een op trouwen staande playboy en televisie acteur) samen op wijntrip gaan en deze elk op hun manier beleven.

25-2-2005 21:21 door: Co Jackso Persoonlijk bericht
Omdat er geen algemeen forum is, vraag ik het hier. Weet iemand of de live-uitreiking van de oscars op tv verschijnt, en zo ja op welke zender. Vorig jaar was het nog op de BBC maar ik ben bang dit jaar niet meer. Alvast bedankt.

25-2-2005 21:50 door: Sebo Persoonlijk bericht
Ik weet het niet. Overigens, het is ons doel om snel een algemeen forum te maken om ruimte aan vragen als deze te kunnen bieden.

16-3-2005 21:56 door: mitchl007 Persoonlijk bericht
Ik vond de film vrij saai en oppervlakkig in het begin maar wanneer de depressie de overhand begint te krijgen werd de film erg goed.

5-8-2005 09:40 door: DikkePrima Persoonlijk bericht
Een van de eerste keren dat ik een film uit gezet heb. Saai en vervelend. Ik vond er niets aan.


15-9-2005 15:20 door: Bregje Persoonlijk bericht
Echt een leuke ontspannende film, absoluut niet saai want Miles is een geweldige persoonlijkheid om eens lekker twee uurtjes naar te kijken.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine