The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005)

Regie: Garth Jennings
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Comedy/SF/Avontuur
Speelduur: 110 minuten
Met: Mos Def, Sam Rockwell, Martin Freeman
meer acteurs
6,9
De Aardling Arthur Dent heeft een slechte dag. Zijn huis staat op het punt met de grond gelijk gemaakt te worden, en hij ontdekt dat zijn beste vriend Ford Prefect afkomstig is van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Alsof dit nog niet genoeg is komt hij er achter dat de aarde op het punt staat vernietigd te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.
Reacties


11-1-2005 23:40 door: sindala Persoonlijk bericht
De boeken waren hilarisch, dus deze ga ik zeker bekijken !

6-3-2005 19:53 door: EZ Persoonlijk bericht
De trailer roeleert diep, ben zeer benieuwd

3-5-2005 19:34 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Laat allemaal maar zitten. De film valt behoorlijk tegen, en ik ken de boeken niet eens...De film is zeer matig en wederom een voorbeeld voor hoe misleidend een trailer kan zijn. Ik heb in 110 minuten tijd wel tweemaal een glimlach op mijn gezicht gehad. De special effects maken wel iets goed...5-je.

7-8-2005 12:18 door: Gerwin Persoonlijk bericht
Phoenix schreef:
Laat allemaal maar zitten. De film valt behoorlijk tegen, en ik ken de boeken niet eens...De film is zeer matig en wederom een voorbeeld voor hoe misleidend een trailer kan zijn. Ik heb in 110 minuten tijd wel tweemaal een glimlach op mijn gezicht gehad. De special effects maken wel iets goed...5-je.

Jij vond alle Monty Python films zeker ook niet erg grappig hè? Dit is trouwens een geweldige film met heerlijke humor. Zeker een 8 waard!

7-8-2005 16:46 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Alle Monty Python films staan netjes bij mij in de dvd-kast hoor...die zijn namelijk wél goed.

7-8-2005 16:48 door: wilco Persoonlijk bericht

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy is een geestige, sympathieke, maar ook wat landerige film geworden. Niet het gebrek aan een spanningsboog zit de film dwars, maar een al te melige atmosfeer waarin alles gewichtloos wordt, en niets er werkelijk toe doet.

Echt vervelend is dat niet. Een goedgemutste wanorde overstemt alle kritiek, met dank aan zingende dolfijnen, pratende muizen, gebreide poppetjes, poëzie reciterende slechteriken en een zeer aimabele fjordenbouwe


De volkskrant is wel redelijk positief

9-8-2005 21:45 door: Mebert Persoonlijk bericht
Wat moet ik, Monty Python gek, nu doen?
Wel of niet kijken, want ik snap er niks meer van.

Het lijkt een beetje op de dead parrot scene....

15-8-2005 00:17 door: EZ Persoonlijk bericht
Verschrikkelijk melige film die van absurditeit aan elkaar hangt. Het verhaal had iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar verder een hele leuk film.

15-8-2005 20:56 door: Mebert Persoonlijk bericht
Thx, ik ga hem zien!

12-10-2005 22:03 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik vond 'm best leuk, zeker niet slechter dan de serie.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine