Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Alternatieve Titel: Harry Potter en de Vuurbeker
Regie: Mike Newell
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Fantasy/Avontuur/Actie
Speelduur: 157 minuten
Met: Rupert Grint, Emma Watson, Daniel Radcliffe
meer acteurs
7,6
Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar de Zweinstein toverschool, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelings opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal tussen Ierland en Bulgarije! Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat "Hij Die Niet Genoemd Mag Worden" opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...

Speelfilmdebuut van Robert Pattinson.


Reacties


20-11-2005 15:59 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar deze Potter-film weet je te raken. Het is zeker de meest duistere film van de 4, maar er zit zoveel humor in verwerkt dat je geregeld in een deuk ligt. Vooral de Ballroom-scene is hilarisch.
De special effects zijn briljant, het acteerwerk is perfect en het verhaal meesterlijk en dat geeft deze film alle recht om een absolute topper genoemd te mogen worden.

24-11-2005 06:13 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Mwoh, 3 was beter. Dat was een afgesloten verhaal. Maar dat is ook het probleem van boek 4 en die daarna: ze zijn zo dik! Nu had ik (en de regisseur) daarnaast ook nog problemen met het puberacteren (want acteren als kindster en als echt acteur zijn twee verschillende dingen) van Harry en Hermione (Ron was beter). Emma Watson kan alleen maar met een verontwaardigde stem schreeuwen en Daniel Radcliffe lijkt niet te veranderen in een hoopvolle acteur. Maar: ze worden ouder en inderdaad, boeken en films 1 en 2 zijn kinderboeken, vanaf 3 en 4 wordt gemikt op een ouder publiek. Ben benieuwd naar boek 7 en de verfilming ervan in 2009 of 2010, met ongetwijfeld Emma Watson als lekker w- [krijgt virtuele tik van vriendin aan andere kant van oceaan].

24-11-2005 06:14 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
PS. Met afgesloten bedoel ik: 'intern coherent'. Het is de enige van de 4 films die ook los had kunnen worden uitgebracht, zonder de context van de hele serie.

27-11-2005 12:08 door: nnrth Persoonlijk bericht
Wat Boudewijn zegt klopt inderdaad, het enige jammere is dat er best veel mist en er geen dobby/winky waren
Voor de rest een prachtige film en goed wat humor er in

27-11-2005 13:40 door: Bobost Persoonlijk bericht
Vond het de beste film van allemaal. Beter dan 1, 2 en 3 opgeteld. Vind het persoonlijk beter dat het geen afgesloten films zijn. (Waarom zou je een deel 4 kijken als je de vorige nog niet gezien hebt?) Deel 3 is dan naar mijn mening het slechtst verfilmd ondanks de duistere sfeer.
The Goblet of Fire maakt dat helemaal weer goed en krijgt een dikke 9 van mij.

28-12-2005 10:34 door: EZ Persoonlijk bericht
Leuke film, maar het kinderlijke blijft zwaar overheersen

16-1-2006 19:14 door: Syl Persoonlijk bericht
Ik vond 3 tot nu toe wel de beste. maar bij deze heb ik ook zeker genoten. Ik denk wel dat je in het voordeel bent als je de boeken hebt gelezen. De ontbrekende stukken denk je er dan bij en dat maakt het toch beter, wel jammer dat het moeilijk is om van zo'n dik boek een goeie film te maken.

28-12-2008 12:38 door: sindala Persoonlijk bericht
EZ schreef:
Leuke film, maar het kinderlijke blijft zwaar overheersen

Mee eens. Dit is dan wel de eerste Potterfilm die ik een voldoende geef, maar het blijven toch erg kinderachtige films. Harry's gevecht met de draak was de moeite waard, maar de rest had helaas weer een erg hoog kleutergehalte.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine