The Grudge (2004)

Regie: Takashi Shimizu
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Japan
Genre Thriller/Horror
Speelduur: 96 minuten
Met: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Grace Zabriskie
meer acteurs
6,3
De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht - The Grudge. Deze wrok wordt veroorzaakt door iemand gestorven is in de ban van een boosaardige woede. Degene die de dood vindt ten gevolge van deze vloek, zorgen voor het voortbestaan ervan. Te midden van een reeks gruwelijke gebeurtenissen moet Karen een manier vinden om de vloek te verbreken.



Reacties


6-1-2005 21:58 door: wilco Persoonlijk bericht
Best nog wel aardig gelukt voor een hollywood verfilming van een buitenlands film. Hij heeft zo nu en dan best goede schrikmomenten en heeft een erg beklemmende sfeer. Toch is dit al vaker en beter gedaan.

6-1-2005 22:21 door: Fred Persoonlijk bericht
wilco schreef:
Best nog wel aardig gelukt voor een hollywood verfilming van een buitenlands film. Hij heeft zo nu en dan best goede schrikmomenten en heeft een erg beklemmende sfeer. Toch is dit al vaker en beter gedaan.

Heb je het origineel gezien? Ben benieuwd naar het verschil.



18-1-2005 15:18 door: wilco Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Heb je het origineel gezien? Ben benieuwd naar het verschil.

Nee, maar die ga ik binnenkort wel kijken. Ik zal dan wel vermelden of het verschil erg groot is.

28-1-2005 11:26 door: kuijpi Persoonlijk bericht
Veel schrik momenten, loos verhaal! Zoveel vragen....erg matig!

10-4-2005 22:22 door: Jinx Persoonlijk bericht
Shimizu is voor zijn remake in Tokio gebleven en de Amerikaanse personages zijn op een nogal geforceerde manier in het verhaal geschoven.

14-11-2005 16:57 door: lil_gangsta Persoonlijk bericht
wel leuk maar nu dark water ook uit is moeten ze is even stoppen met verfilmen van japanse thrillers en doe ook is waqt afwisselling zonder spiegels water en dezelfde meisjes(the ring, gothica, the grudge, dark water)

10-7-2006 18:04 door: RichardVanDam Persoonlijk bericht
Hele goede verfilming van Ju-on,had er een minderde versie van verwacht nadat ik het origineel had gezien maar deze is stukken beter dan het origineel, de schrik-effecten zijn beter,
mooier gefilmd en vaker aanwezig.
ook wordt het verhaal duidelijker uitgelegd en adhv flasbacks steeds meer helder.
Nu weet ik dat de japanners juist die ruimte voor kijker open laten in Ju-on, maar daarom vond ik die wat saaier.Ook extra complimenten voor de mooie intro van de film.
Beter dan The Ring!
Zeker een film die ik nog eens ga kijken.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine