The Yes Men (2003)

Regie: Dan Ollman, Sarah Price
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Documentaire
Speelduur: 80 minuten
Met: Phil Bayly, Mike Bonanno, Andy Bichlbaum
7,8
Grappenmakers zijn het, de Amerikanen Mike en Andy. Maar hun grappen hebben een serieuze ondertoon. Als ‘The Yes Men’ doen ze zich voor als afgezanten van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), om met opruiende teksten en zotte vermommingen voor verwarring te zorgen.



Reacties


21-5-2005 15:43 door: Edwin Persoonlijk bericht
Een vermakelijke documentaire, maar ook niet meer dan dat. Een registratie van de grootste 'successen' van the Yes Men tussen 1999 en 2003. De satirische optredens van deze mannen zijn inspirerend en bewonderenswaardig, maar iets meer achtergrond en uitleg over de werkwijze van de WTO (en de voornaamste kritiek daarop) had de documentaire wat meer inhoud gegeven.

9-9-2005 23:28 door: Jacinthe Persoonlijk bericht
De regisseurs stellen inderdaad geen kritische vragen maar registreren vooral hoe het congrespubliek de leugens en nonsens die The Yes Men verkondigen klakkeloos voor waar aanneemt. Dit maakt de documentaire behalve vermakelijk vooral schokkend. Ik heb grote bewondering voor de manier waarop deze mannen hun globaliseringskritiek verpakken en de WTO en aanverwante instellingen in hun hemd weten te zetten.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine