Invasion of the Body Snatchers (1956)

Alternatieve Titel: Sleep No More
Regie: Don Siegel
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Horror/SF/Thriller
Speelduur: 80 minuten
Met: Kevin McCarthy, Dana Wynter, Larry Gates
6,5
Een klein stadje valt ten prooi aan buitenaarse wezens die de inwoners veranderen in zielloze schimmen. De enigen die weerstand bieden aan de dreiging zijn een jonge arts en zijn vriendin, die worden achtervolgd door de wezens.


Reacties


23-4-2007 01:37 door: Paula Persoonlijk bericht
Die van 1978 met Donald Sutherland heeft me als kind meer dan eens een nachtmerrie bezorgt. Ik was zo bang om te gaan slapen dat ik echt dacht dat er zo'n kool onder m'n bed verstopt lag.
Het einde liet je dan ook denken dat er echt geen ontsnappen aan was. Grellig.

3-7-2007 00:12 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Geweldige film! Inclusief het shot van Dr. Miller's (Mcarthy) hoofd al roepende "They're Here! They're going to get you all!".

Het verhaal wordt goed opgebouwd, maar verzwakt een beetje aan het einde. Sterk geacteerd door Kevin McCarthy die deze film draagt.

3-7-2007 00:56 door: sindala Persoonlijk bericht
Ook leuk dat het thema "dat je niet mag slapen, anders ben je verloren" vele jaren later terugkwam in de Nightmare on Elmstreet-films. Het valt me op dat ik steeds vaker dezelfde thema's, verhaallijnen, personages of beelden bij meerdere films zie terugkomen. Maar dat zal ook wel komen omdat ik steeds meer films gezien heb...

3-7-2007 23:54 door: GiGi Persoonlijk bericht
nu je toch over het thema 'niet mogen slapen' hebt, zoek ik nog een film die ik ooit gezien heb maar de naam niet meer weet. gaat over een jongen en al die in slaap viel verongelukte er iemand of ging er iemand dood, dus probeerden ze hem wakker te houden. if you know what i mean, please tell me.. alvast bedankt

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine