Exorcist: The Beginning (2004)

Regie: Renny Harlin
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Horror/Thriller
Speelduur: 114 minuten
Met: Stellan Skarsgård, Izabella Scorupco, James D'Arcy
meer acteurs
6,4
Jaren voordat priester Lancaster Merrin de ziel van Regan MacNeil redde kwam hij in Oost-Afrika voor het eerst in contact met de demonische Pazuzu. Dit is het verhaal van Merrins eerste confrontatie met Pazuzu en de herontdekking van zijn geloof.

Hollywood-debuut van Nederlandse acteur Antonie Kamerling. John Frankenheimer zou de film eigenlijk regisseren, maar trok zich (twee maanden voor zijn dood) vrijwillig terug. Paul Schrader nam de regie over. De producent was zo ontevreden over het resultaat, dat hij daarna Renny Harlin nog eens aanstelde om de film te verbeteren. Harlin besloot om meer dan de helft van alle scènes opnieuw te schieten.

De film kreeg zeer slechte kritieken, waarna de producenten Paul Schrader in staat stelden zijn versie uit te brengen. Dit werd Dominion: Prequel to the Exorcist (2005).


Reacties


11-4-2007 11:01 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Sterke 'prequel' van de serie exorcist films. Het verhaal begint heel goed met een boeiende achtergrond. Sterke film tot het punt dat de duivelsuitvoering daadwerkelijk begint... Vanaf dat punt vervalt de film een beetje in wat standaard geneuzel.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine