The Aviator (2004)

Regie: Martin Scorsese
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Japan
Genre Drama/Avontuur/Romantiek
Speelduur: 169 minuten
Met: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale
meer acteurs
7,2
Het waargebeurde verhaal over Howard Hughes, die een emotioneel leven lijdt en een liefdesaffaires had met twee Hollywood legendes, Katharine Hepburn in de dertiger jaren en de sensuele filmdiva van de veertiger jaren, Ava Gardner. Het zijn ook de kronieken over Hughes, die kampte met zijn psychische, fobische leven dat hem geïsoleerd heeft van de buitenwereld.

De film won in 2005 de BAFTA (de belangrijkste Britse filmprijs) voor beste film en de Golden Globe voor beste dramafilm.


Reacties


8-3-2005 08:35 door: Sebo Persoonlijk bericht
Vermakelijk, niet veel meer dan dat, met een paar vervelende Amerikaanse trekjes. Een zes. Vooruit, een zeven, want DiCaprio speelt goed.

8-3-2005 09:41 door: mrdaan Persoonlijk bericht
En wat te denken van het prachtig kleurgebruik in de film? Zeker het groen/rood in het begin geeft een prachtige sfeer.

8-3-2005 14:43 door: Jacinthe Persoonlijk bericht
De film moet het vooral hebben van het spel van DiCaprio en Blanchett. Verder hebben de makers wel erg veel tijd genomen om een op zich redelijk vermakelijk maar vrij oppervlakkig verhaal te vertellen. Een typisch geval van mwah.. een zeven dus.

21-9-2009 16:25 door: sindala Persoonlijk bericht
Nogal lang en vrij saai. Van een film over zo'n mafkees als Howard Hughes had toch wel wat interessanters gemaakt kunnen worden, lijkt me. Het geweldige spel van Blanchett en DiCaprio is inderdaad een pluspunt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine