Shall We Dance? (1996)

Alternatieve Titel: Shall we dansu?
Regie: Masayuki Suo
Herkomst: Japan
Genre Drama/Romantiek/Comedy
Speelduur: 136 minuten
Met: Koji Yakusho, Tamiyo Kusakari, Naoto Takenaka
meer acteurs
8,0
De 42-jarige zakenman Shohei Sugiyama leidt een comfortabel, maar weinig enerverend leven met zijn familie. Op weg van zijn werk naar huis ziet hij elke avond een prachtige jonge vrouw uit een armoedig gebouw staren. Op een dag verzamelt Sugiyama al zijn moed en gaat hij het gebouw binnen. Er is een ballroomdansschool gevestigd en hij besluit zich aan te melden in de hoop de mooie dame te ontmoeten. Haar naam is Mai en ze geeft privéles aan de school. Sugiyama kan deze lessen echter niet betalen en moet het doen met een andere lerares en een klas vol mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Langzaam leert hij van het dansen en de muziek te genieten. Hij durft zichzelf te laten gaan maar heeft niet de moed iemand over zijn nieuwe hobby te vertellen.

In 2004 werd een Amerikaanse versie van deze film gemaakt: Shall We Dance, met Richard Gere en Jennifer Lopez.


Reacties


21-10-2007 15:31 door: sindala Persoonlijk bericht
Werkelijk een prachtige film. Met ingetogen maar sterk spel van alle acteurs, en in het bijzonder Kôji Yakusho (Sugiyama) en Tamiyo Kusakari (Mai). Ook Naoto Takenaka (Sugiyama's collega Aoki), Eriko Watanabe (Sugiyama's danspartner Toyoko), Hideko Hara (Sugiyama's vrouw Masako) en Reiko Kusamura (Sugiyama's danslerares) waren erg sterk.

Deze Japanse romantisch-drama-annex-dansfilm was stukken beter dan de Amerikaanse kopie uit 2004 met Richard Gere en Jennifer Lopez.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine