Chicago (2002)

Alternatieve Titel: Chicago: The Musical
Regie: Rob Marshall
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Muziek
Speelduur: 113 minuten
Met: Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Richard Gere
meer acteurs
7,2
Roxie Hart (Renée Zellweger) wil beroemd worden, en trouwt met een man in het 'musical-circuit'. Als blijkt dat hij niks met musicals te maken heeft vermoordt ze hem. Ze belandt in de bak met haar beroemde idool Velma Kelly (Catherina Zeta-Jones) en door haar advocaat (Richard Gere) raakt ze ontzettend beroemd en raakt Velma in de vergetelheid. Maar als Kitty (Lucy Liu) in de bak komt, lijkt hetzelfde bij Roxie te gaan gebeuren. Maar daar doet ze iets aan...

13 Oscarnominaties in 2003, waarvan er 6 werden gewonnen: Beste Film, Beste Vrouwelijke Bijrol (Catherine Zeta-Jones), Beste Geluid, Beste Montage, Beste Decors, Beste Kostuums. De film won in 2003 ook de Golden Globe voor beste comedy- of muziekfilm.


Reacties


10-12-2004 15:52 door: Bram Persoonlijk bericht
Geweldige film! Renée Zellweger is echt een geweldige actrice. Er is ook echt goede muziek. Queen Latifah speelt ook (onverwacht) een goede rol.

31-1-2005 18:55 door: Jinx Persoonlijk bericht
Een geweldige musical en terecht winnaar van veel Oscars.

18-3-2011 20:28 door: sindala Persoonlijk bericht
Waardeloos! Idioot en vreselijk fout verhaal, irritante liedjes en matig acteerwerk. Het is me een raadsel hoe deze prutfilm de Oscar voor beste film heeft gekregen terwijl dit de andere genomineerde films waren: "The Pianist", "LOTR: The Two Towers", "The Hours" en "Gangs of New York". Al deze films krijgen (veel) hogere waarderingen op imdb dan dit niemendalletje.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine