King Kong (2005)

Regie: Peter Jackson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Nieuw-Zeeland
Genre Actie/Fantasy/Avontuur
Speelduur: 179 minuten
Met: Jack Black, Adrien Brody, Naomi Watts
meer acteurs
7,2
De jaren '30. Een groep ontdekkingsreizigers reist naar het mysterieuze Skull Island om de legende over een gigantische gorilla te onderzoeken. Wanneer ze hem ook echt vinden weet de mooie Ann Darrow Kong rustig te krijgen, zodat hij in New York tentoongesteld kan worden. Maar hoe lang kunnen de ketenen een gorilla van 25 voet in bedwang houden?Reacties


30-6-2005 22:21 door: Grecco Persoonlijk bericht
De trailer zag er toch wel goed uit vond ik.
Het verhaal lijkt heel anders dan het is met Dinosauriërs enzo.

[url]http://www.apple.com/trailers/universal/king_kong

6-12-2005 16:58 door: Edwin Persoonlijk bericht
Ik heb helemaal niets met die aap, maar ben toch nieuwsgierig. Blijft er nog wat over van Jackson's regie zonder Tolkien?

6-12-2005 20:44 door: GiGi Persoonlijk bericht
Hier ga ik dus woensdag 1 dag vóór de landelijke premiere heen met me school, heeft hogeschool utrecht (afdeling amersfoort) ff goed gefixed

18-12-2005 05:01 door: paulvanek Persoonlijk bericht
King kong gaat dit keer boxen met dinosauriers. Het is net Jurasic park. Tergend langzame film.
Veel herrie en virtueel gedoe. Ik ben nog niet eerder weggelopen bij een film, deze heeft de eer de eerste te zijn.
Suck film.

27-12-2005 17:44 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Hmmm... de grenzen van CGI zijn bereikt. Ik bedoel: de techniek is al zo goed dat het niet meer technisch ongeloofwaardig is, maar eerder té realistisch, zoals de openingsscene van Saving Private Ryan. Uiteraard is het raar om kuddes dinosaurussen als hyperrealistisch te bestempelen, maar het is dus niet meer het "hee, ik zie dat het computerwerk is" dat het onecht maakt, maar de overkill aan biomassa's, geluidsexplosies en het aantal minuten cgi per gehele film dat de grens heeft bereikt. Unheimlich zou Freud zeggen. Toch wel vermakelijk, ondanks de lange onnodige intro en soms rare side stories.6-1-2006 02:37 door: RichardVanDam Persoonlijk bericht
vette acties / gave special effects
Natuurlijk moet je hem niet vergelijken met de originelen, want hier zit zoveel meer fictie in
en het snelle actie werk is vergelijkbaar met Jurassic Park, dus ja...
lang leve de computertechniek..
als je er in opgaat is ie wel geloofwaardig..
als je niet in computer gemaakte films gelooft moet je er niet naar gaan kijken
Met een vette knipoog en humor, vooral als de hoofdrolspeelster naomi probeert King Kongs
aandacht te krijgen /King Kongs reactie is hilarisch, ennn herkenbaarrrr????
Als je dan nog niet in de evolutie gelooft
kijk dan lekker naar Passion of the christ

15-1-2006 11:21 door: Fred Persoonlijk bericht
Er zit behoorlijk wat goede actie in deze film. Dat kun je wel aan Jackson toevertrouwen. Helaas zijn de andere skills van Jackson nog steeds beneden peil, waardoor er toch weer wat good old tenenkrommen bij komt kijken. Gelukkig valt de kazigheid van sommige scenes weg in de humor van deze film. Per saldo toch vermakelijk!

15-1-2006 11:25 door: Fred Persoonlijk bericht
Edwin schreef:
Ik heb helemaal niets met die aap, maar ben toch nieuwsgierig. Blijft er nog wat over van Jackson's regie zonder Tolkien?

Jackson is alleen goed in grote, massale en vooral dure scenes. Zie LOTR. Dat maakt hem misschien wel geschikt als regisseur voor King Kong. Subtiel regisseerwerk heb ik echter nog niet mogen ontdekken bij onze 'Action Jackson'.

15-1-2006 16:40 door: tommdp Persoonlijk bericht
die film is gewoonweg slecht!
vele te lang, veel te veel subplots die niet allemaal serieus worden uitgewerkt

18-1-2006 01:02 door: beertje18 Persoonlijk bericht
een super steen goeie VETTE coole film....in 1 woord: TOP!!!

24-1-2006 09:10 door: Edwin Persoonlijk bericht
Ik had zin in een avondje hersendoods vermaak (en meer had ik ook niet verwacht), maar toch werd ik teleurgesteld. De actie is prima, dat lijkt inmiddels vanzelfsprekend te zijn geworden, maar het tempo van de film ligt toch echt veel te laag. Jackson weigert een keuze te maken tussen pretentieloos vermaak en een 'invoelende' film, waardoor de serieuze scenes (steevast in slow-motion, draaiende inzoomende camera en hoofdrolspeler die buiten beeld kijkt en een nietszeggende regel prevelt) erg irritant worden. Of zijn dit allemaal knipogen naar de jaren ཚ films en zie ik als enige de humor er niet van in? De film was geslaagd wanneer deze de helft korter was. Ik kon niet wachten tot ze die aap van de toren hadden geschoten. (Helaas deden ze ook daar veel te lang over).

24-1-2006 09:26 door: Edwin Persoonlijk bericht
Nou vergeet ik een nog de dingen die ik wel goed vond: ten eerste de geweldige insectenscene: Glansrollen voor de kakkerlakken en duizendpoten! Nomineren voor bijrollen die cast!

24-1-2006 16:57 door: Bobost Persoonlijk bericht
Edwin schreef:
Nou vergeet ik een nog de dingen die ik wel goed vond: ten eerste de geweldige insectenscene: Glansrollen voor de kakkerlakken en duizendpoten! Nomineren voor bijrollen die cast!

Inderdaad een geweldige scene!

9-3-2006 14:55 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
En die scene vond ik nou weer ongelooflijk kut. Excusez-le-mot. Het was een soort van biologische ongerijmde scene. Insecten van dat formaat zakken door hun poten, net zoals die te grote Mumâks in The Return Of The King. Wat dat betreft is ook King Kong natuurlijk een tikkel onrealistisch, maar die insecten zijn voor mij de spreekwoordelijke 'limit'. En ook gewoon goor. Geef mij maar het dinosaurusballet in de ravijnen. Maar daar zie je de verschillende kleine jongetjes van vroeger terugkomen: Edwin die ongetwijfeld erg gefascineerd was door insecten en ik die alle dinosaurussen wist te benoemen als peuter.

Ik vind de film in retrospectief -nu een paar maanden later- een film van gemiste kansen. Hij had niet korter gehoeven, maar sommige scenes geschrapt en sommige uitgebreid. Minder personages, insecten en ook dino's allicht, meer Heart of Darkness, iets zinnigere eilandbewoners etc...

29-9-2008 17:17 door: sindala Persoonlijk bericht
Aan de commentaren van paulvanek en tommdp heb ik eigenlijk niets meer toe te voegen, behalve dat ik het onvoorstelbaar vind dat deze 'film' door velen zo hoog wordt gewaardeerd.

6-4-2014 15:36 door: prins Persoonlijk bericht
cool

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine