The Polar Express (2004)

Regie: Robert Zemeckis
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Animatie/Fantasy/Avontuur
Speelduur: 98 minuten
Met: Eddie Deezen, Leslie Zemeckis, Tom Hanks
meer acteurs
6,0
Jongetjes die te groot worden om in de kerstman te geloven worden de nacht voor kerstavond opgehaald door een reusachtige stoomtrein, The Polar Express.
Wijsneuzen krijgen onderweg naar de Noordpool en het paleis van de kerstman een lesje, kinderen die wel geloven een schouderklopje.Reacties


22-12-2009 09:35 door: hugobraun Persoonlijk bericht
De 2012 onder de kerstfilms: alles wordt in werking gesteld om de CGI-nerds hun trukjes te laten zien. Het verhaal stond helemaal in dienst van wat er moest worden getoond aan trukjes, waardoor de film (net als bij 2012) van het ene nippertjesmoment naar het andere springt, zelfs op het moment dat de film wat meer rust verdient om zijn climax te beleven. Wat dan wat mij betreft nog 't storendst van alles is, is dat ondanks alle cgi-trukjes ze de emoties van de hoofdrolspelers absoluut niet realistisch kunnen laten overkomen. Had daar dan wat meer moeite in gestoken. Hierdoor ontstond er geen enkele band met de karakters of het verhaal, wat toch wel handig is bij een film, een kerstfilm in het bijzonder.

Maar wel een hoop mooie beelden. Dat is ontegenzeggenlijk mooi gemaakt. De rollercoaster-rit in de trein (meerdere malen) als hoogtepunt.RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine