Alexander (2004)

Regie: Oliver Stone
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Oorlog/Drama/Avontuur
Speelduur: 173 minuten
Met: Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Val Kilmer
meer acteurs
6,2
Alexander de Grote (Colin Farrell) is een van de belangrijkste personen uit de wereldgeschiedenis. Vanaf zijn jeugd droomde hij al van succes, avontuur en triomfen. Dankzij zijn vele oorlogen had Alexander op zijn 32e het grootste rijk opgebouwd dat ooit bestaan heeft. Wat daarna volgt is echter de ultieme val van een groot heerser. De man die bij leven al een legende werd sterft een eenzame en mysterieuze dood.Reacties


25-12-2004 09:07 door: bruno Persoonlijk bericht
Geen meesterwerk! Farrell kan niet echt overtuigen als Alexander, Jolie daarentegen is geboren als Olympias.Meer genoten van Troy. uitzien watBaz Luhrmann ervan maakt met
DiCaprio en Kidman.Een 6.

17-1-2005 11:03 door: Bregje Persoonlijk bericht
Drie keer niks. Na maanden weer eens naar de bioscoop. Dan hoeft er toch niet veel te gebeuren zou je zeggen, groot doek is dan al genoeg. Maar hier zijn we in de pauze toch gegaan. Zonde van het geld? Nee, zonde van de tijd. OMdat het spelen van veldslagen toch wel veel werk is: een 4 voor de moeite.

29-1-2005 14:10 door: Fred Persoonlijk bericht
Misschien moet we ook maar een afraad-icoontje maken

1-2-2005 13:54 door: Jinx Persoonlijk bericht
Stone blijft een kunstenaar maar zijn droom om het leven van Alexander te verfilmen is mislukt.

13-2-2005 00:45 door: Cannon Persoonlijk bericht
Het viel me niet tegen. Het was alleen langdradig.

14-2-2005 09:36 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Blijkbaar is het niet zo heel makkelijk een goede film als Gladiator of Braveheart te maken. Wat een vervelende film is dit! Geen goede opbouw, geen identificatie, weinig overtuigend acteerwerk en een belachelijke pruik.

17-8-2005 23:14 door: sindala Persoonlijk bericht
Alexander is helaas meer een drama dan een oorlogsfilm geworden. Maar de oorlogsfragmenten waren wel erg mooi. Jammer dat er maar twee veldslagen inzaten, waarvan de eerste, Gaugamela erg indrukwekkend was. Ook de steden Babylon (Wauw !) en Alexandrië waren erg mooi neergezet. Hopelijk komen er ook nog eens films over andere veroveraars. (Of zijn die er misschien al ?)


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine