The Star Wars Holiday Special (1978)

Regie: Steve Binder, David Acomba
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Tv-film/Avontuur/SF
Speelduur: 97 minuten
Met: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher
meer acteurs
2,4
Han Solo en Chewbacca hebben veel moeite om op de thuisplaneet van de Wookie te komen. Chewie's ouders vrezen dat hij te laat aankomt om hun nationale feestdag te vieren. Ook Luke Skywalker met R2-D2 en Leia met C-3PO zijn op weg naar de Wookie-planeet. Darth Vader heeft met hulp van Boba Fett een valstrik voor Han en Luke voorbereid.


Reacties


30-7-2005 07:27 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik kan me goed voorstellen dat George Lucas het liefst elke kopie van deze Star Wars aflevering persoonlijk zou willen vernietigen. (Dat schijnt hij eens te hebben gezegd.) Want het is gruwelijk saai, gruwelijk slecht en gruwelijk gruwelijk. Toch geef ik geen 1 omdat de stukjes waarin Luke, Han, Leia, Darth en de robots voorkomen nog wel te pruimen zijn. Er zit ook een animatiestukje in dat niet heel slecht is. Maar alleen diegenen die alles van de Star Wars saga willen zien zullen dit kunnen afkijken.
Ik geef een 4-, omdat het wel grappig was om Leia te zien zingen.

21-2-2006 21:03 door: EZ Persoonlijk bericht
This special has never been released on video however, bootleg home-recorded videos have been circulating for years and are now all over the internet. George Lucas once remarked at an Australian convention that "if I had the time and a sledgehammer, I would track down every bootlegged copy of that program and smash it."


Lucas heeft volkomen gelijk, dit is echt TE erg,schade voor een hele mooie filmserie.

20-2-2007 21:41 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik sluit me bij de bovenstaande opmerkingen aan...

Alleen al het feit dat de helft van deze wanprestatie ook nog in onvertaald Wookiees is... laat maar... alleen als je echt alles van Star Wars gezien wilt hebben... En zelfs dan raad ik deze niet aan.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine