Invasion of the Bodysnatchers (1978)

Regie: Philip Kaufman
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller/SF/Horror
Speelduur: 115 minuten
Met: Donald Sutherland, Brooke Adams, Leonard Nimoy
meer acteurs
7,5
Een klein stadje valt ten prooi aan buitenaarse wezens die de inwoners veranderen in zielloze schimmen. De enigen die weerstand bieden aan de dreiging zijn een jonge arts en zijn vriendin, die worden achtervolgd door de wezens.Reacties


3-1-2005 11:46 door: Stimpy Persoonlijk bericht
Remake van de Don Siegel film uit 1956

4-7-2007 17:26 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Tsja, wat doe je met 'remakes'... vergelijken met het origineel natuurlijk!

Beter: er wordt tenminste duidelijkheid gegeven over wat er met het originele lichaam gebeurt. Ook zit er wat meer vaart & actie in het verhaal. En het einde van het verhaal is een stuk interessanter.

Minder: Het extra half uur voegt niets toe, het is alleen maar gevuld met nodeloos gewauwel over wat er nu aan de hand is. Ook de verplaatsing van het verhaal naar een grote stad is minder. Ook zijn de 'gesnatchte' personages minder... ze tonen hier en daar toch duidelijk emoties... vreemd

Leuk: Kevin McCarthy (die Bennell speelde in het origineel) komt in het begin nog eens schreeuwend "They're Here! They're going to get you all!" over de straat rent.

Conclusie: Op zich is het geen slechte remake... het is echter ook geen betere.. Eigenlijk gewoon een overbodige remake dus... Maar het geeft je wel de keuze... Ik zou niet aanraden om beide te zien.. de verhalen zijn vrijwel exact... tot aan specifieke scenes toe.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine