Moulin Rouge! (2001)

Regie: Baz Luhrmann
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Australiƫ
Genre Muziek/Drama
Speelduur: 127 minuten
Met: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo
meer acteurs
7,3
Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

De film won in 2002 de Golden Globe voor beste comedy- of muziekfilm.


Reacties


25-9-2004 13:06 door: Edwin Persoonlijk bericht
Visueel schitterend en een ongelooflijk hoog tempo, met veel verwijzingen en uitstekende muziek. Volledig "over de top", maar dat past vind ik bij het thema van de film. Ik vraag mij alleen nog steeds af Baz Luhrmann het 'drama' in de film nou serieus bedoelde of grappig. Het tempo zakt in de tweede helft verschrikkelijk in en ik bleef alles lachwekkend vinden. Ik vrees dat het serieus bedoeld was, wat ik vreemd vind voor een film die romantiek nou juist zo prachtig op de hak neemt. Let op de knipoog van de maan boven de wolken...

28-9-2004 10:32 door: Sebo Persoonlijk bericht
Visueel schitterend? Dat valt wel mee. Beetje smakeloos zelfs met een lelijke oer-Amerikaanse belichting.7-12-2004 12:24 door: mayo Persoonlijk bericht
ik vind het een top film voooral met die stem van mr. mcgregor ik bedoel wauw!!!

7-12-2004 17:05 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ik mag eigenlijk geen oordeel vellen, want ik heb hem niet eens afgekeken, volgens mij kwam ik het eerste uur nog niet door. Ik werd gek van die drukte om niks. Het zal het genre wel zijn.

7-12-2004 17:29 door: Fred Persoonlijk bericht
Bregje schreef:
Ik mag eigenlijk geen oordeel vellen, want ik heb hem niet eens afgekeken, volgens mij kwam ik het eerste uur nog niet door. Ik werd gek van die drukte om niks. Het zal het genre wel zijn.

Daar hadden we het laatst over met de redaktie. Als je een film niet afkijkt, mag je toch wel een oordeel hebben? Kennelijk was ie niet goed! Een film niet afkijken en een voldoende geven, dat is pas raar!

27-2-2005 00:51 door: Jinx Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Daar hadden we het laatst over met de redaktie. Als je een film niet afkijkt, mag je toch wel een oordeel hebben? Kennelijk was ie niet goed! Een film niet afkijken en een voldoende geven, dat is pas raar!

Neem de film Le Fils bijv. wordt op de BRT vooraf ingeleid en daarbij wordt "gewaarschuwd" om het taaie begin, maar als je daar doorheen bent zie je een mooie film. Als ik laat inschakel en denk pfffft wat een gedoe, ik zet hem af en geef de film een onvoldoende is dat dan ook niet raar.


27-2-2005 09:37 door: Fred Persoonlijk bericht
Als je laat inschakelt weet je de helft van het verhaal niet, dus kun je de film nauwelijks beoordelen. Behalve op technische aspecten natuurlijk. Als je na een uur met een film stopt, dan is dat begin toch gewoon slecht? Hoe mooi het tweede uur ook is... Het is ook niet zo dat je bij de eerste tegenvaller meteen de film af moet zetten natuurlijk.

27-2-2005 20:38 door: sindala Persoonlijk bericht
Goed, ik heb hem helemaal gezien, maar wat een afschuwelijk k**film zeg ! Een welverdiende 3.

28-2-2005 12:17 door: Jacinthe Persoonlijk bericht
Ben het helemaal met Bregje eens: ondanks al het drukke gedoe heb ik mij de hele eerste helft dood zitten vervelen. Ben ook nog eens niet zo'n fan van Nicole Kidman en heb de bioscoop dan ook vroegtijdig verlaten (wat eigenlijk bijna nooit voorkomt). Vreselijk die maan, hoe grappig ook bedoeld, het blijft gewoon oerlelijk..21-4-2005 10:55 door: Bobost Persoonlijk bericht
Typisch een film waar de smaak verschilt. Ik vind het persoonlijk een erg leuke film. Geweldige muziek. Beetje flauw verhaal maar goed gespeeld. Hier houd ik wel van.

8-9-2007 13:18 door: nijntje Persoonlijk bericht
Een hoop verschillende meningen.
Geweldige muziek en vooral dans. Ik hou hier wel van.

9-10-2008 22:58 door: Jinx Persoonlijk bericht
sindala schreef:
Goed, ik heb hem helemaal gezien, maar wat een afschuwelijk k**film zeg ! Een welverdiende 3.

Je gaat als een olifant door een porseleinenkast met je mening.
Moulin Rouge bevat veel meer dan alleen maar een musical. Kijk bijv. naar de schitterende belichting en de close-ups.
Het is wel een vrij eenvoudig verhaal, maar dat vind ik niet erg.

10-10-2008 12:00 door: sindala Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Je gaat als een olifant door een porseleinenkast met je mening.Moulin Rouge bevat veel meer dan alleen maar een musical. Kijk bijv. naar de schitterende belichting en de close-ups.Het is wel een vrij eenvoudig verhaal, maar dat vind ik niet erg.

Da's jouw mening. Naar mijn mening is dit een Ć¼ber-gehypete prutfilm.

10-10-2008 14:41 door: Jinx Persoonlijk bericht
Ach ja zo is het nu eenmaal, zoveel films, zoveel meningen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine