The Evil Dead (1981)

Regie: Sam Raimi
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Horror
Speelduur: 90 minuten
Met: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Betsy Baker
6,8
Vijf jongeren gaan naar een afgelegen vakantiehuisje in de bossen. Ze vinden een vreemd boek met een bandrecorder ernaast waar enkele passages uit het boek zijn vertaald. Ze spelen de band af wat tot gevolg heeft dat er een demonische kracht vrijkomt die ze één voor één overneemt. Niemand is meer veilig en Ash (Campbell) moet tegen z'n eigen vrienden vechten voor z'n leven.


Reacties


6-12-2006 01:03 door: Bianca Persoonlijk bericht
Jeetje, ben ik echt de eerste die iets wil zeggen over deze film, ookal is het niet veel? Laat ik het zo zeggen, zogenaamde "horrorfans" die deze film nog niet gezien hebben missen echt iets in de "opvoeding". We hebben ook nog de andere twee delen, die vind ik persoonlijk ook leuk, maar de eerste blijft voor mij het engst ( deel 3, army of darkness, is gewoon gaaf als je Bruce Campbell kan waarderen.

6-12-2006 18:20 door: sindala Persoonlijk bericht
Het is al lang geleden dat ik deze film gezien heb, maar ik weet nog wel dat er een scene inzat waarvan ik écht schrok, en dat gebeurt niet vaak in horrorfilms. Ik moet 'm toch maar weer 's een uit de kast halen, want dit soort films wordt tegenwoordig niet veel meer gemaakt. En Bruce Campbell was inderdaad altijd erg goed!

Het ultieme eerbetoon aan hem komt denk ik uit 'Stacy', een Japanse zombiemeisjes-film uit 2001. Hierin wordt reclame gemaakt voor de kettingzaag "Bruce Campbell's Right Hand 2"

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine