Arctic Blue (1993)

Regie: Peter Masterson
Herkomst: Canada, Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Thriller
Speelduur: 92 minuten
Met: Rutger Hauer, Dylan Walsh, Rya Kihlstedt
meer acteurs
6,0
Ben Corbett is een criminele pelsjager die op het vliegtuig naar de gevangenis wordt gezet. Het vliegtuig stort in Alaska neer en samen met de bioloog Eric Desmond moeten ze de bewoonde wereld zien te bereiken.


Reacties


3-4-2009 13:00 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Helaas hinkt deze film te veel op 2 gedachten, of Ben Corbett is de rauwe crimineel die alles over heeft om te ontsnappen, of hij is een echte 'een-met-de-natuur' pelsjager.
Nu probeert hij op het ene moment Eric te overtuigen van het mooie leven in de natuur en twee seconden later probeert hij hem te vermoorden.

Als één van die versies was uitgewerkt was dit nog wel een leuke film.. Nu blijft hij steken op een zesje... en dat is inclusief de +1 omdat nu eenmaal Rutger Hauer meespeeld

3-4-2009 19:26 door: sindala Persoonlijk bericht
Criminelen hoeven toch niet altijd eendimensionale karakters te hebben? Wat mij betreft mag hij best worden neergezet als moorddadige gek die echter ook een natuurliefhebber is.

Norman Bates was toch ook niet alleen maar een gewetenloze seriemoordenaar, Darth Vader niet enkel de kwaadaardige rechterhand van de keizer en Hannibal Lecter was toch ook niet alleen maar een gestoorde kannibalistische moordenaar? Neen, neen, driewerf neen! Juist omdat deze boeven en slechteriken ook een menselijke kant hebben werden het zo'n populaire personages.

3-4-2009 20:24 door: Tachyon Persoonlijk bericht
LOL, neen natuurlijk mooght dat niet zoo wezen.

Ook ik verkies multidimensionale karakters boven eenzijdige. Maar hier leek het er op dat er halverwege de scene een knop omgezet werd. Hierdoor werd Ben geen volledig karakter maar leek het erop dat hij twee eendimensionale karakters had.

Maar dat is slechts mijn mening.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine