The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Regie: Peter Jackson
Herkomst: Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy
Speelduur: 178 minuten
Met: Viggo Mortensen, Ian McKellen, Elijah Wood
meer acteurs
8,3
Een verfilming van het gelijknamige boek van Tolkien. Een magische ring moet vernietigd worden om Middle Earth voor eeuwige verdoemenis te behoeden.

Dit is het eerste deel van de Lord of the Rings-trilogie en werd vervolgd door The Two Towers en The Return of the King. De film won in 2002 de BAFTA (de belangrijkste Britse filmprijs) voor beste film.


Reacties


29-8-2004 08:54 door: bruno Persoonlijk bericht
Een meesterwerk! De trilogy staat mooi naast klasiekers als The Godfather, Star Wars, Indiana Jones...

29-8-2004 10:05 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik vind het idd meer een beetje indiana jones niveau. Al hadden de indiana jones films meer humor en spanning. Je begrijpt het, ik vond de LOTR-trilogie een lange zit... De mooie sprookjesachtige landschappen en de fantastische manier waarop Smeagol is gemaakt kunnen je misschien een uurtje bezig houden, maar die andere acht uur is het behoorlijk doorbijten. Het verhaal heeft mij geen moment gegrepen namelijk.

30-8-2004 17:29 door: bruno Persoonlijk bericht
Misschien geen fantasie genoeg Fred, voor mij was het in elk geval ieder jaar met spanning wachten tot december.

31-8-2004 11:26 door: Sebo Persoonlijk bericht
Hmmm. Ik heb destijds toch genoten van het boek, ik heb het zelfs meer dan eens gelezen. Maar ik vind ik dat Jackson toch een paar behoorlijke blunders heeft gemaakt en als ik mijn jeugdsentiment niet meeneem in de beoordeling van deze trilogie, blijven er drie hele middelmatige films over.

19-12-2004 18:09 door: sindala Persoonlijk bericht
Een mooie film. Deel 2 was al een stuk minder en deel drie hoefde voor mij niet meer. Maar als je van matten houdt , zijn deel 2 en 3 vast wel leuk.

29-12-2004 15:15 door: peter Persoonlijk bericht
een prachtige trilogie peter jackson heeft echt een topprestatie geleverd prachtige locaties mooie special effects het verhaal word in de juiste snelheid verteld en de sfeer van de film
is erg goed gemaakt

29-12-2004 22:13 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik heb net geprobeerd om deze film nog een keer een kans te geven, of in ieder geval eerlijk te beoordelen. Ik kan echter maar een conclusie trekken: Ik vind het geen goede film. Het boek is ongetwijfeld een kunstwerkje, maar deze film is als film gewoon niets bijzonders. Ja, de beelden zijn prachtig, maar daar maak je de film niet leuker mee. Ik zou me graag laten meeslepen met het verhaal en helemaal opgaan in de trilogie, als het ware meereizend met Frodo, maar het lukt me niet. Ik blijf me ergeren aan kinderfilmachtige elementen met als absoluut dieptepunt de alsmaar terugkerende LOTR-tune, maar dat is misschien een afwijking van mij, ik heb een hekel aan die klassieke triomf-filmmuziek.

22-8-2005 19:22 door: Ninzz Persoonlijk bericht
Ik vond deel 1 het leukst. Vooral omdat ze dan aan hun reis beginnen. En op het laats is het dan echt afwachten. Dat vond ik bij deel 2 en 3 wat minder.

19-1-2007 22:17 door: Linsey Persoonlijk bericht
De films zullen ongetwijfeld smullen zijn voor de liefhebber van fantasie maar mijn kostje is het niet eigenlijk. Het is gewoon niet mijn genre maar ik moet wel zeggen dat ze prachtig gemaakt zijn, daar kun je niet onderuit natuurlijk.

16-2-2009 23:51 door: Almeida Persoonlijk bericht
1 van mijn favoriete films. ( de hele trilogy dan )

Je zit gelijk in de film en als je niet oppast ben je 9 uur verder (11,5 met extended versies )

acteerwerk, muziek, verhaal, de echte vriendschap tussen de characters. de spanning. in 1 woord: perfect !


24-12-2014 17:22 door: Jimmy Persoonlijk bericht
Geweldige eerste Lord of the rings film.

Gandalf maakt op mij het meeste indruk
als oude tovenaar.

Sowieso alle karakter vond ik heel goed
Aragorn, Boromir, Frodo, Saruman, en Samwise

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine