The Man in the Iron Mask (1998)

Regie: Randall Wallace
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Avontuur/Geschiedenis
Speelduur: 132 minuten
Met: Leonardo DiCaprio, John Malkovich, Gérard Depardieu
meer acteurs
6,8
In 1638 geeft de konining Anne van Frankrijk geboorte aan een jongen die de troon zal erven. Maar wat maar een paar mensen weten is dat er 20 minuten later een tweelingbroer geboren werd. 22 jaar later regeert Koning Lodewijk de 14e Frankrijk met harde hand. Het volk werkt hard en hij profiteert daarvan. De koning wordt verliefd op de jonge Christine die echter al uitgehuwelijkt is aan Raoul, de zoon van één van de musketiers. De koning stuurt Raoul naar het front om te vechten zodat hij daarna alle tijd heeft om Christine het hof te maken. Raoul sneuvelt tijdens de oorlog en de musketiers willen wraak.


Reacties


8-10-2004 16:51 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ik vond het een onderhoudende historische film.

23-2-2005 20:46 door: sindala Persoonlijk bericht
Leuke musketiersfilm met goed spel van vooral Depardieu, maar ook van Malkovich, Irons, Byrne en di Caprio. Een dikke 7.

24-2-2005 12:41 door: cyberbork Persoonlijk bericht
Typische film voor op de zondag, ja hij is leuk en depadieu zet een leuke komische, en malkovich en sterke rol neer. Maar laten we eerlijk zijn, een verhaal kan je het niet echt noemen. Hij ztijgt qua inhoud dan ook niet boven het gemiddelde uit, en weet eigenlijk alleen maar te boeiem door de acteurs achter de rollen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine