Raging Bull (1980)

Regie: Martin Scorsese
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Biografie/Sport/Drama
Speelduur: 129 minuten
Met: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci
meer acteurs
7,4
Biografische film over de stoere, maar emotioneel niet heel erg stabiele bokskampioen Jake LaMotta (Robert de Niro ,die hier een oscar mee won)


Reacties


18-7-2007 20:45 door: Jinx Persoonlijk bericht
Prachtige rol van De Niro als Jake LaMotta.
Eén van de betere films in het biopic genre.
Voor mij is het onbegrijpelijk dat iemand die zich een filmliefhebber noemt een 4 geeft!!!!!!!!.
Smaken verschillen maar je kan dan toch wel waardering opbrengen voor wat De Niro heeft gedaan om het verval van LaMotta te laten zien.19-7-2007 22:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Prachtige rol van De Niro als Jake LaMotta.
Eén van de betere films in het biopic genre.
Voor mij is het onbegrijpelijk dat iemand die zich een filmliefhebber noemt een 4 geeft!!!!!!!!.
Smaken verschillen maar je kan dan toch wel waardering opbrengen voor wat De Niro heeft gedaan om het verval van LaMotta te laten zien.


Nou, dat vond ik dus niet. Bij sommige films (2001, Apocalypse Now, A.I.) vraag ik me werkelijk af waarop de hoge scores bij de diverse filmsites gebaseerd zijn. Het lijkt soms wel alsof meer naar de naam van de regisseur of acteur wordt gekeken dan naar de film zelf, en daarbij was Raging Bull verschrikkelijk saai en daarbij ook nog veel te lang, wat bij zo'n ultraboring film nog extra opvalt. De Niro was wel goed, maar zeker niet goed genoeg om een voldoende te geven, vind ik. En dan hebben ze nog het lef ook om deze film Raging Bull te noemen... Sloom Kalf was meer op z'n plaats geweest.

20-7-2007 16:44 door: Jinx Persoonlijk bericht
Haha je bent grappig Sindala.
Als je de moeite had genomen om iets te lezen over de echte Jake LaMotta dan had je geen domme opmerking gemaakt over de titel Raging Bull.
Denk bijv. aan zijn enorme driftbuien vooral als hij denkt dat zijn broer met zijn vrouw rotzooit.
Als je een boksfilm in de trant van Rocky verwacht ja dan moet je deze niet kijken.
Het is wel lachen met jou want je geeft Rock III maar liefst een 7.


21-7-2007 09:52 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik kijk films om de film, niet om wat er daarbij over is geschreven. Overigens wist ik wel dat Raging Bull z'n bijnaam is, maar met zo'n filmtitel mag je toch wel wat meer aktie in de film stoppen, vind ik. Ik vind mijn commentaar op de film dus heel redelijk. En Rocky III gaf ik alleen maar een hoger cijfer omdat Mr. T. erin speelt, en die is gewoon veel stoerder dan Apollo Creed of Ivan Drago uit de andere Rocky's. Maar alle bovenstaande boksers vond ik geloofwaardiger dan die slome bull, ook al is dit dan zogenaamd een film over een bokser die echt geleefd heeft. Ik zeg zogenaamd omdat een filmmaker natuurlijk nooit het leven van een ander natuurgetrouw kan verfilmen.

21-7-2007 11:28 door: Jinx Persoonlijk bericht
In ieder geval denken we allebei anders over deze film. Ik respecteer natuurlijk jouw mening, al ben ik daar nog zo verbaasd over.
Laatste opmerkingJake La Motta was nauw betrokken bij het maken van deze film dus dat "zogenaamd" zal wel meevallen.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine