Saved! (2004)

Regie: Brian Dannelly
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy/Drama
Speelduur: 92 minuten
Met: Jena Malone, Mandy Moore, Macaulay Culkin
meer acteurs
7,3
Mary (Jena Malone) is een keurig Christelijk meisje met een keurig Christelijk vriendje, en gaat naar een keurige Christelijke school. Haar perfecte leventje stort in wanneer haar vriendje bekent homo te zijn. In een poging hem te "genezen" besluit ze met hem het bed te delen. Dit heeft echter weinig succes: hij wordt naar een centrum gestuurt om van zijn onchristelijke levensstijl af te komen, en Mary raakt zwanger. Terwijl haar brave vriendengroep zich tegen haar begint te keren raakt ze bevriend met de buitenstaanders op haar school.Reacties


9-9-2020 08:12 door: sindala Persoonlijk bericht
Grappige en soms ontroerende film over jongeren die vastzitten in een starre christelijke gemeenschap met onmogelijke regels.

Het is hier in Europa bijna niet te geloven dat in Amerika dergelijke fundamentalistische geloofsgemeenschappen echt bestaan. Ze noemen zich christelijk, maar aan hun handelen is helemaal niets christelijks. Het dieptepunt is wel hun bekeringstherapie, waarover de Verenigde Naties zegt dat deze "wreed, inhumaan en onterend" is. Dat zegt eigenlijk wel genoeg.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine