EuroTrip (2004)

Regie: Jeff Schaffer
Herkomst: Tsjechië, Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 90 minuten
Met: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Kristin Kreuk
meer acteurs
5,5
Scotty Thomas en zijn computer-penmaatje Mieke in Berlijn schrijven al jaren met elkaar en wisselen alle details over hun leven uit. Wanneer Mieke overgaat tot een 'cyber-verleidingspoging' gaat Scott door het lint. Hij denkt dat de vriend die hij al jaren kent hem wil versieren en dat nog in het Duits ook. Helaas ontgaat Scott een detail, namelijk dat Mieke in Duitsland een meisjesnaam is. Tegen de tijd dat hij erachter is dat Mieke een meisje is (en wat voor een) heeft zij haar e-mail geblokkeerd en alle contacten met Scott verbroken.

In de overtuiging dat dit zijn enige kans op de ware liefde is - ook al heeft hij haar nooit ontmoet - onderneemt hij een wilde tocht dwars door Europa in gezelschap van zijn beste vrienden Cooper en de tweeling Jenny en Jamie op weg naar Berlijn. Hun tocht voert hen van Londen via Parijs en Amsterdam naar Oost-Europa terwijl ze (letterlijk) worden blootgesteld aan alle wulpse, walgelijke en wellustige uitspattingen die Europa maar te bieden heeft.


Reacties


10-8-2006 19:08 door: Winus Persoonlijk bericht
Amsterdam en de Nederlandse snelweg kwamen op mij nogal on-Nederlands over. Ook het beeld van Berlijn (1 shot) is niet het Berlijn dat ik ken. Overigens werd ditzelfde shot van Berlijn ook al gebruik in The Born Identity. Krot film.

16-8-2006 10:35 door: senezlew Persoonlijk bericht
amerikanen denken dat europa overal hetzelfde is en als het naar enigzins met hun beeld van bv nederland overeenkomt is dit al ruim voldoende.
Echt een tienerfilm, kinderachtige humor.
Maar ja 12 jarige moeten ook vermaakt worden en laten wij het niet te moeilijk maken want dat snappen ze niet (dit is cynisme he!)

31-12-2006 16:59 door: Jinx Persoonlijk bericht
De grootste grap is dat iemand deze film een 8 geeft.

3-1-2007 11:44 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Nee...een 1 is grappig...

5-1-2007 20:15 door: Fred Persoonlijk bericht
Laten we het gezellig houden.

21-3-2007 18:11 door: GiGi Persoonlijk bericht
Als je stoned bent is ie best grappig

17-2-2009 00:46 door: Almeida Persoonlijk bericht
Bring on the fluggegecheimen!

No, no, no!
I didn't say fluggegecheimen,

- What is that?
- Free T-shirt.

13-2-2013 22:29 door: putdeksel Persoonlijk bericht
ik vind m stiekem wel leuk

18-2-2013 06:30 door: sindala Persoonlijk bericht
putdeksel schreef:
ik vind m stiekem wel leuk

Ik ook: ik heb er zelfs de dvd van en heb 'm al meerdere malen gezien. Winus heeft gelijk dat de "Nederlandse" beelden elders zijn opgenomen, maar de sfeer is toch goed getroffen. Elk land en haar inwoners worden zeer overdreven neergezet (Engelsen zijn zuiplappen en hooligans, in Frankrijk zont iedereen naakt, Nederland is een seks- en drugs-paradijs, Bratislava is een duistere hel aan het einde van de wereld, Duitse kinderen zijn Nazi's, enzovoorts). Behoorlijk foute humor, maar dat levert wel veel lollige scenes op.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine