Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Regie: Kerry Conran
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Thriller/SF
Speelduur: 107 minuten
Met: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Angelina Jolie
meer acteurs
6,3
New York in de jaren 30. Wanneer gerenommeerde wetenschappers beginnen te verdwijnen en Manhattan aangevallen wordt door vliegende machines en gigantische robotten gaat reporter Polly Perkins op onderzoek uit. Ze wordt hierbij geholpen door de heldhaftige piloot Sky Captain. Samen komen ze erachter dat dit het werk is van Dr. Totenkopf die van plan is de wereld te vernietigen. Geholpen door commandante Franky Cook en technisch genie Dex zijn Sky Captain en Polly onze enige hoop om onze planeet te redden.Reacties


23-10-2004 10:36 door: EZ Persoonlijk bericht
Geheel opgenomen voor een blue-screen. En dat is te zien. Zelden zon steriele "raiders of the lost ark" ripp-off gezien.

24-10-2004 11:25 door: bruno Persoonlijk bericht
K' vond hem wel mooi gemaakt, natuurlijk weer een comic(de zoveelste) verfilming maar wel origineel!

24-10-2004 14:56 door: wilco Persoonlijk bericht
De recenties van deze film zijn vaak ook heel wisselend, dit is blijkbaar weer een film die je of goed, of heel slecht vindt.


10-2-2005 23:39 door: Cannon Persoonlijk bericht
Ik waardeer het wel dat ze iets nieuws uitproberen. Dat iets nieuws ff wennen is, klopt ook. Maar wel geinig om een stripachtige film te maken.

29-5-2005 16:39 door: sindala Persoonlijk bericht
Het leek meer op een animatiefilm dan op een gewone film. Dan was Final Fantasy nog realistischer. De wereld zag er erg goedkoop en nep uit. Als ze gewoon modellen, maquettes en echte achtergronden hadden gebruikt, had ik zeker een 7 gestemd, nu kom ik uit op een mager vijfje.

30-4-2014 09:59 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Ik vond de effecten eigenlijk niet storend, je ziet dat er voor een specifieke 'look-and-feel' gekozen is, inderdaad een beetje comic style. En het dus niet de bedoeling was om juist zo realistisch als mogelijk over te komen.

Het verhaal was inderdaad zo uit een jaren 60 comic gejat, maar dat vond ik eigenlijk ook niet storend. Gewoon een lekkere popcorn film...

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine