Freeway (1996)

Regie: Matthew Bright
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller
Speelduur: 102 minuten
Met: Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland, Brooke Shields
meer acteurs
7,0
Nadat haar moeder en stiefvader gearresteerd zijn besluit de 15-jarige Vanessa Lutz op zoek te gaan naar haar grootmoeder die ze nooit ontmoet heeft. Onderweg krijgt ze autopech, en wordt ze opgepikt door Bob Wolverton, die werkt op een school voor jongens met problemen. Langzaam wint Bob Vanessa's vertrouwen, en begint ze te vertellen over het seksuele misbruik door haar stiefvader. Dan realiseert Vanessa zich echter dat Bob een beruchte snelwegmoordenaar is.


Reacties


29-11-2009 20:55 door: sindala Persoonlijk bericht
Het is erg jammer dat het op roodkapje geïnspireerde verhaal nogal chaotisch is en dat de gebeurtenissen wel erg vaak een beetje té toevallig, onlogisch of onrealistisch zijn. Dit had met een betere scenarioschrijver namelijk een echte klassieker kunnen worden. Het is hoe dan ook eigenlijk ongelooflijk dat een film met kindermisbruik, mishandeling, geweld, drugsmisbruik, prostitutie en heel veel moord en doodslag toch zó leuk kan zijn!

Al met al was dit voor mij een van de meest verrassende films die ik de laatste jaren heb gezien, voornamelijk dankzij het grote aantal bizarre personages, die ook nog allemaal door goede acteurs ijzersterk worden neergezet. Met stip op één komt Reese Witherspoon als Vanessa, een geweldig vuilbekkend white trash psychomeisje van het type eerst doen en dan pas nadenken. Kiefer Sutherland is ook waanzinnig goed als de necrofiele I-5 seriemoordenaar annex psychotherapeut Bob. Maar er zitten nog veel meer opvallende personages in. Zo is daar Ramona, de crackhoer-moeder van Vanessa, gespeeld door Amanda Plummer, die vooral bekend is van haar rol als Honey Bunny in Pulp Fiction. Dan is er nog Brittany Murphy als het niet erg heldere lesbische meisje Rhonda, dat met Vanessa bevriend raakt in de gevangenis. En Brooke Shields als Bobs onwetende en wraakzuchtige vrouw Mimi. En dan zijn er nog een groot aantal geweldige bijrollen die ik hier niet allemaal op zal noemen. In de hele film zitten eigenlijk maar twee "normale" standaardpersonages, namelijk de moordrechercheur (Dan Hedaya) en Vanessa's vriendje (Bokeem Woodbine).

Een echte aanrader voor wie eens iets heel anders wil zien en daarvoor het vage verhaal voor lief neemt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine