Before Sunrise (1995)

Regie: Richard Linklater
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Oostenrijk, Zwitserland
Genre Romantiek/Drama
Speelduur: 105 minuten
Met: Julie Delpy, Andrea Eckert, Ethan Hawke
7,8
Een romantische verhaal over Jesse (Ethan Hawke) een jonge Amerikaan en de Française Celine (Julie Delpy) een wijs de wereld inkijkende jonge vrouw. Ze ontmoeten elkaar in de trein van Budapest naar Wenen. In Wenen stappen ze uit en in de 14 uur daarna bloeit een romantische relatie op. Als de zon weer opkomt, vervolgt ieder weer zijn eigen weg.

Negen jaar later zijn zowel Jesse als Celine opnieuw in Europa. Het begin van Before Sunset (2004), het vervolg.


Reacties


3-10-2010 12:37 door: sindala Persoonlijk bericht
Deze film krijgt overal onvoorstelbaar hoge scores en dat vind ik persoonlijk werkelijk onbegrijpelijk. Het acteerwerk is behoorlijk matig, hoewel dat nog wel te begrijpen is omdat de twee bordkartonnen personages genoeg pretenties, maar totaal geen diepgang hebben. Het deed me allemaal heel erg denken aan "Last Tango in Paris", ook zo'n nietszeggend wanproduct dat voor een film moet doorgaan. Ook voor mooie plaatjes van de treinreis of Wenen hoef je hier niet te zijn, want het camerawerk was flets en inspiratieloos.

Bij films die ik niet ken kijk ik meestal alleen naar de regisseur, acteurs en waarderingen, maar niet naar filmbesprekingen en recensies omdat ik van tevoren het liefst zo weinig mogelijk over een film wil weten. Bij dit prul had ik dat toch beter wel kunnen doen, dan had ik me 100 minuten pretentieuze cliché-rotzooi kunnen besparen.

4-8-2014 09:53 door: Sebo Persoonlijk bericht
Geweldige film. Op zichzelf al heerlijk - de herkenbare overpeinzingen, de vele losse eindjes, het sterke en naturelle acteerwerk - maar als onderdeel van de trilogie meesterlijk. Linklater laat zien hoe weinig plot een film eigenlijk nodig heeft.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine