Sense & Sensibility (1995)

Alternatieve Titel: Sense and Sensibility
Regie: Ang Lee
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk
Genre Drama
Speelduur: 135 minuten
Met: Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant
meer acteurs
7,5
Op zijn sterfbed laat Mr. Dashwood het huis aan zijn enige zoon van zijn eerste huwelijk. Maar wat moet er gebeuren met zijn tweede vrouw en haar dochters, die door de erfenis uit het landhuis worden gezet? Ze krijgen van hun vriendelijke neef onderdak. De oudste dochters zijn nog steeds vrijgezel, maar hebben geen gebrek aan aandacht van mannen uit de betere kringen.

De film won in 1995 de Gouden Beer voor beste film op het Filmfestival van Berlijn en in 1996 de BAFTA (de belangrijkste Britse filmprijs) voor beste film en de Golden Globe voor beste dramafilm.


Reacties


28-8-2004 17:48 door: bruno Persoonlijk bericht
Een van mijn favorieten, met een hele goeie Emma Thompson en Kate Winslet. Thompson werd genomineerd voor haar hoofdrol en kreeg een oscar voor het senario.

27-8-2005 17:29 door: sindala Persoonlijk bericht
Wel een mooie film, maar met zijn dikke 2 uur toch nog te kort. Ik vond dat het einde veel te snel werd afgeraffeld. Een kwartiertje extra en ik had waarschijnlijk 1 of 2 punt meer gegeven.

2-10-2008 15:24 door: Jinx Persoonlijk bericht
Maar liefst vijf jaar werkte Emma Thompson aan het script van Sense and Sensibility, naar het gelijknamige boek van Jane Austen.
Dat verklaart ook waarom Thompson zo schittert in deze film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine