Twisted (2004)

Regie: Philip Kaufman
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Duitsland
Genre Thriller
Speelduur: 97 minuten
Met: Ashley Judd, Andy Garcia, Samuel L. Jackson
meer acteurs
5,6
Inspecteur Jessica Shepard raakt persoonlijk betrokken bij een zaak. Als er een serie moorden plaatsvindt blijken alle slachtoffers ex-vriendjes van Jessica te zijn. De verwikkelingen worden steeds gecompliceerder als haar partner Delmarco zich vreemd begint te gedragen. Jessica’s chef Mills krijgt de opdracht om haar van de zaak af te halen aangezien zij de hoofdverdachte is. Ook Jessica, die aan de drank is om haar verleden te vergeten en last heeft van black-outs, begint aan zichzelf te twijfelen.


Reacties


24-2-2007 10:48 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Leuke standaard thriller over politie-agente Jessica Shepard (Judd) wiens paranoia gevoed wordt door de moorden op haar ex-vriendjes.
Niet echt veel boeiends over te zeggen, de film is redelijk rechtlijnig en de 'twists' kun je redelijk van te voren aan zien komen.

Als je hem niet ziet, mis je niks.. Maar het is zeker anderhalf uur vermaak.

1-8-2009 01:28 door: Wendy1982 Persoonlijk bericht
Ik vond het een spannende thriller je weet van begin af aan niet wie de dader is pas op het allerlaatst weet je het en is het een paar minuten later ook afgelopen. Sommige scenes vond ik voorspellend, anderen vond ik ook weer goed. Ik zou het zeker een aanrader noemen zeker al omdat het van begin tot eind spannend is.

19-3-2012 01:34 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Deze thriller heeft maar twee goeie dingen...

De spanningsopbouw (die bij een thriller hoort) is goed en volgbaar. En de (onbegrijpelijke) high profile cast (Sam Jackson, Andy Garcia, Ashley Judd enz enz) doet wat ze kan met het materiaal dat ze gegeven wordt en verdienen daar best wel wat credits voor.

Alleen jammer voor hen dat het script, dat veelbelovend begint, hen ongelofelijk in de steek laat. Zelfs ik als redelijk goedgelovige, "broadmindede" kijker begon me te ergeren aan plotholes en "police investigation 101" missers die (met alle respect) een 3-jarige peuter nog kon invullen. het is aan de cast te danken dat deze rommel nog redelijk genietbaar is want hun acteerprestaties houden de film nog enigzins boven water. De personages zijn goed en geloofwaardig, de rest helaas niet.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine