Man on Fire (2004)

Regie: Tony Scott
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Mexico
Genre Actie/Misdaad/Thriller
Speelduur: 146 minuten
Met: Marc Anthony, Denzel Washington, Christopher Walken
meer acteurs
7,2
Man on Fire is een aangrijpende thriller van regisseur Tony Scott, met Denzel Washington in de hoofdrol. Denzel speelt een voormalig bodyguard, die de taak krijgt een meisje (Dakota Fanning) te beschermen als Mexico geteisterd wordt door kidnappings. De ouders van het meisje staan ook op de ‘hitlist’. Wanneer het meisje toch verdwijnt zet hij alles op alles om haar terug te vinden.


Reacties


10-9-2004 11:17 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Absoluut de beste film die in jaren en misschien wel ooit gezien heb. Hier moeten de nodige Oscars voor acteerwerk uitgereikt gaan worden.

6-10-2004 11:24 door: ch_hayek Persoonlijk bericht
A good thriller that at some points made me sit on the edge of my seat. Catchy soundtrack and nice camera effects -but sometimes too "techno" which made it more annoying than nice. Well made for being such an uncomplicated story, but unfortunately it was quite predictable -which takes the glory out of any movie.

8-11-2004 13:48 door: Winus Persoonlijk bericht
Een echte Ǝ film' mooi geschoten, goed geacteerd, goede muziek en redelijk verhaal, toch miste er iets waardoor het net niet bij de top hoort.

14-11-2004 09:55 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Te veel irritante en onnodige visuele effectjes.

2-12-2004 16:04 door: Fred Persoonlijk bericht
Een zeer redelijke actiefilm. Er zaten mooie momenten in de film, maar ook wel een aantal jeukscenes. Hoewel ik geen fan ben van denzel washington, presteert hij hier prima. Het is een genot om Christopher Walken en Mickey Rourke weer eens te zien. Dat zijn toch wel tot cult verheven b-acteurs, als je het mij vraagt, fantastisch!

2-12-2004 16:06 door: Fred Persoonlijk bericht
...en o ja, ik ben benieuwd naar het origineel uit 1987. De IMdB-rating is niet al te best...

2-12-2004 16:30 door: wilco Persoonlijk bericht
Denzel Washington was tijdens deze film niet super irritant, dus dat was inderdaad een meevaller.28-1-2005 17:11 door: Jinx Persoonlijk bericht
Denzel gaat op de Charles Bronson toer en deze film had ook Death Wish 10 kunnen heten.


5-2-2005 12:53 door: Grecco Persoonlijk bericht
Jinx schreef:
Denzel gaat op de Charles Bronson toer en deze film had ook Death Wish 10 kunnen heten.


Laten we blij zijn dat ze dat niet gedaan hebben en het lekker op deze tour hebben gegooid.
Nu hebben ze een geweldige film neergezet die ik zeker niet verwacht had.

enne ik ben blij dat Death Wish gekapt is

6-2-2005 23:27 door: Cannon Persoonlijk bericht
Een film die flink tegenviel. Na de reacties hier had ik er wel zin in, maar een uur in de film en nog geen actie te zien, maar wel nare visuele effectjes. Ook een manier om aan je minuten te komen...
Denzel speelde wel goed, maar de film was onnodig lang, voorspelbaar en voor een actiefilm behoorlijk traag. Af en toe had ik moeite om mijn tenen uit hun kromming te halen. Jammer, had veel beter gekund.

16-2-2005 12:51 door: Grecco Persoonlijk bericht
De visuele effecten in deze film, vond ik absoluut niet irritant.
Het gaf juist iets extra's mee vond ik..
De film had misschien iets korter gekund, maar ik had geen irritant gevoel over de lengte tijdens het kijken, dus dat valt dan ook wel weer mee.

2-3-2005 10:34 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ik snap het niet: aangrijpend, absoluut de beste, goed geacteerd, mooie visuele effecten?! Ik denk dat ik er zo langzaamaan immuun voor begin te worden, voor het hollywood-virus, want ik vond deze film echt niks. Hoe krijg je het voor elkaar om over zo'n dramatisch gegeven als kinderkidnapping zo'n op de vlakte film te maken. Voor de zoveelste keer de gebruikelijke nep-heroiek, de on-kinderlijke dialogen met het kind, de goeden en de slechten. En wat die visuele effecten betreft: bijzonder waren ze niet en ze hadden ook geen functie.

3-3-2005 01:44 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Ben het wel met Bregje eens.

6-3-2005 22:11 door: Frankk Persoonlijk bericht
Waarom gingen de personages er klakkeloos vanuit dat dat dochtertje dood was? Verder best goede film.

27-9-2006 23:04 door: danit Persoonlijk bericht
Echt een geweldige film, hoewel ik niet zo van actiefilms houd, maar ik denk dat je mag zeggen dat hier ook wat drama bij in meespeelde. Een harde actiefilm met gevoel soms voor humor en drama. Wat mij betreft gewoon een aanrader.


9-3-2009 20:53 door: sindala Persoonlijk bericht
Jammer van die irritante schokkerige tussenbeelden die inderdaad geen enkele functie hadden. En ook jammer van het ongeloofwaardige hollywood-einde. Het acteerwerk is erg goed en het verhaal is op het einde na ook prima. Zonder eerdergenoemde minpunten was dit een veel betere film geweest. Nu is ie me amper een zeventje waard.

23-10-2011 10:44 door: daanh Persoonlijk bericht
Irritante visuele effecten halen de film naar beneden.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine