Anchorman (2004)

Alternatieve Titel: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
Regie: Adam McKay
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Comedy
Speelduur: 94 minuten
Met: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd
meer acteurs
5,8
Will Ferrel speelt Ron Burgundy, een populaire nieuwslezer in het San Diego van de jaren 70. Hij is van mening dat vrouwen alleen op de redactie thuishoren zolang ze zich uitsluitend bezighouden met nieuws over modeshows en koken. Wanneer Ron te horen krijgt dat hij moet samenwerken met een slimme, jonge verslaggeefster die mooi, ambitieus en intelligent is en meer wil zijn dan dan een sprekende barbiepop, leidt dit niet gewoon tot een schermutseling tussen twee knappe tv-persoonlijkheden: dit is oorlog! Anchorman, een film vol gevatte opmerkingen en een hoog slapstickgehalte, is een opvallend oneerbiedige en enorm succesvolle comedy.Reacties


4-1-2005 22:43 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Absoluut de slechtste film die ik ooit heb gezien...wat een bagger...

20-3-2005 22:55 door: Frankk Persoonlijk bericht
Ik heb me bescheurd van het lachen.

21-4-2005 09:37 door: Bobost Persoonlijk bericht
Inderdaad een geweldige comedy. En ook leuk om te zien dat er allemaal bekende mensen uit andere comedy films langskomen.

14-5-2016 03:59 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik was zo nieuwsgierig naar deze film. Slechte maar ook ontzettend goeie dingen erover gehoord en gelezen. De film zelf is ontzettend "blah" en melig op een niet leuke manier. Te lang doorgaand op en met idioterie maar tegelijkertijd een paar briljante vondsten en scenes (de "news crew" west side story battle!). En de cameo's... omg de cameo's! Deze film is zowel tenenkrommend als geniaal en daardoor dik voldoende.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine