Sub Down (1997)

Regie: Gregg Champion, Alan Smithee
Herkomst: Luxemburg, Verenigde Staten van Amerika
Genre Thriller
Speelduur: 93 minuten
Met: Stephen Baldwin, Gabrielle Anwar, Tom Conti
meer acteurs
2,0
De Amerikaanse atoomonderzeeer Portland zet koers naar de Noordelijke IJszee met een kleine duikboot, Marvyn, aan boord. Terwijl een team van drie wetenschappers met de Marvyn metingen uitvoert onder de ijskap, krijgt de Portland een aanvaring en komt tot zinken. Aan de Marvyn nu de taak om de Portland te herstellen en terug aan de oppervlakte te krijgen voordat deze door de zuurstof heen is.


Reacties


3-11-2004 21:52 door: Fred Persoonlijk bericht
was aan de film begonnen en geirriteerd een 3 gestemd, daarna toch nog even verder gekeken en mijn stem aangepast...

3-11-2004 21:55 door: Fred Persoonlijk bericht
...en als ik nog verder kijk gaat het nog verder naar beneden... De film is zeer slecht geacteerd en ze hebben de moeite niet genomen de film een beetje realistisch neer te zetten.

3-11-2004 23:37 door: EZ Persoonlijk bericht
Eensch, erg slecht met goede films als "Das boot" en "U-571" in het achterhoofd.

3-6-2007 22:48 door: sindala Persoonlijk bericht
De 3 die ik gaf blijkt het hoogste cijfer tot nu toe te zijn. Dat zegt wel wat over de kwaliteit van deze film. Het is inderdaad allemaal erg magertjes, en inderdaad onvergelijkbaar met Das Boot. De andere hierboven genoemde film U-571 vond ik overigens ook behoorlijk slecht, maar altijd nog beter dan Sub Down.

Overigens zijn er best nog wel andere goede duikbootfilms hoor. The Hunt for Red October en Hostile Waters scoren zowel bij mij als bij Filmgek een ruime voldoende, maar natuurlijk halen ook die films het niet bij de oer-duikbootfilm Das Boot.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine