The Bourne Supremacy (2004)

Regie: Paul Greengrass
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Thriller
Speelduur: 105 minuten
Met: Matt Damon, Joan Allen, Brian Cox
meer acteurs
7,3
Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij 2 doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken om te overleven.....Reacties


29-9-2004 00:11 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Net gezien. Goede film die via flashbacks veel verbinding heeft met The Bourne Identity (het eerste deel). Jason Bourne gaat er weer hard tegenaan en de film + verhaal zitten verder goed in elkaar. Er zit ook een enorm snelle en mooie "carchase" in Moskou in de film. Vergeleken met het eerste deel iets minder, maar zeker het bekijken waard.

16-11-2004 22:59 door: Fred Persoonlijk bericht
Een leuke en originele actiefilm. Ik heb me geen moment geergerd aan standaardshots of bijdehante opmerkingen van de acteurs, wat meestal wel het geval is in dit genre. Het verhaal zit prima in elkaar en het einde kan ermee door. Leuke no-nonsense actie met een no-nonsense car-chase aan het eind.

16-2-2005 19:50 door: Grecco Persoonlijk bericht
Eerlijk gezegd vond ik deze iets beter dan het eerste deel

8-4-2005 16:37 door: Jinx Persoonlijk bericht
De adembenemende car-chase door de straten van Moskou staat op het niveau van The French Connection en To Live and Die in L.A.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine