Life and Passion of the Christ (1903)

Alternatieve Titel: Vie et Passion du Christ
Regie: Ferdinand Zecca, Lucien Nonguet
Herkomst: Frankrijk
Genre Drama
Speelduur: 44 minuten
Met: Madame Moreau, Monsieur Moreau
7,0
Ingekleurde stomme film over het leven van Jezus Christus, tevens één van de allereerste lange speelfilms.


Reacties


17-11-2008 13:55 door: sindala Persoonlijk bericht
Hoewel dit geen echte kleurenfilm is (want achteraf ingekleurd), zag het geheel er toch erg mooi uit. Het lijkt onvoorstelbaar dat men meer dan 100 jaar geleden al zo'n mooie film kon maken. De beperkingen van de begintijd van de film zijn ook hier zichtbaar. De beelden zijn erg statisch, omdat destijds camerabewegingen vrijwel onmogelijk waren: er zit volgens mij maar één scene in waarbij de camera langzaam van links naar rechts zwenkt, de rest van de film staat de camera stil. Wel wordt er veel gebruik gemaakt van overvloeiingstechnieken, waarmee personages en voorwerpen in een scene verschijnen en verdwijnen, en waarmee personen lijken te zweven en vliegen. Het verhaal is niet echt een geheel: er worden losse stukjes uit de bijbel verbeeld zonder veel samenhang.

Toch is het een bewonderenswaardige poging om een lange speelfilm te maken: 'La vie et la passion de Jésus Christ' geldt als één van de eerste lange films in de geschiedenis. De film is onder andere te bekijken hier op Google Video .

17-11-2008 21:10 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Helaas vind ik Google Video kwalitatief altijd zo bagger...

18-11-2008 10:51 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
Helaas vind ik Google Video kwalitatief altijd zo bagger...

Dit was de eerste film die ik op Google Video heb gezien, en ik vond de kwaliteit best aardig. Bij echte online filmsites is de kwaliteit inderdaad wel beter, maar daar was deze film niet te vinden.


RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine