King Arthur (2004)

Regie: Antoine Fuqua
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Verenigde Staten van Amerika
Genre Avontuur/Actie
Speelduur: 130 minuten
Met: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd
meer acteurs
6,7
Eeuwenlang hebben historici gedacht dat Koning Arthur slechts een mythe was, maar de legende werd gebaseerd op een echte held die tussen zijn eigen belangen en zijn openbare plichten verscheurd raakte. Een aarzelende leider, Arthur (Clive Owen), wil Groot-Brittannië verlaten en terugkeren naar de vrede en de stabiliteit van Rome. Alvorens hij dit kan, leidt één definitieve opdracht hem en zijn ridders van de ronde tafel - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, en Gawain - tot de conclusie dat wanneer de Romeinen Groot-Brittanië verlaten, Groot-Brittannië een leider nodig zal hebben om de achtergelaten leegte op te vullen. Het land wenst een koning, niet alleen iemand om het land tegen de huidige bedreiging van binnenvallende Saksers te verdedigen, maar iemand die Groot-Brittanië zal lijden in een nieuw tijdperk. Onder begeleiding van Merlijn, (een vroegere vijand) en de mooie en moedige Guinevere (Keira Knightley) zal Arthur de kracht in zichzelf moeten vinden om de het tij te doen keren en Groot-Brittanië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.


Reacties


12-8-2004 09:15 door: Edwin Persoonlijk bericht
"Gladiator meets Braveheart meets the Holy Grail." King Arthur is een lekkere semi-historische actiefilm die vooral opvalt door het goede spel van de supporting actors. Wanneer je je niet ergert aan de cliches en de vreselijke muziek (waarom hadden ze in de oudheid, romeinse tijd en de middeleeuwen volgens Hollywood toch altijd alleen maar new-age muzak?) heb je een leuke avond, mede dankzij Keira Knightley en Stellan Skarsgård, die overtuigend de altijd Grommende Gemene Saksenhoofdman neerzet. Hadden wij maar zulke voorouders.

7-3-2005 19:40 door: Jinx Persoonlijk bericht
De ster van de film is cameraman Slawomir Idziak, bekend van z'n baanbrekend werk voor Kieslowski.
Hij is verantwoordelijk voor het rauwe beeld van het Middeleeuwse Engelse landschap (al werd de film in Ierland opgenomen) en voor de gevechten.

11-8-2009 14:51 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Heerlijke avonturen film! Ik kan met name genieten van acteur Ray Winstone in een rol als Middeleeuwer (hoewel, mag je daar al van spreken wanneer de Romeinen zich nog in Engeland begeven?).

Wat betreft de landschappen. Het ziet er inderdaad allemaal prachtig uit! Alleen rauw zou ik het niet direct willen noemen. Eerder enigszins gelikt. Af en toe leek het meer een xp- of teletubbielandschap met rookpluimen. Waarin de perfecte gezichten van Clive Owen en Keira Knightley een prima habitat hebben gevonden. Daardoor is de sfeer eerder sprookjesachtig dan rauw.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine