Bad Education (2004)

Alternatieve Titel: La mala educación
Regie: Pedro Almodóvar
Herkomst: Spanje
Genre Romantiek/Drama
Speelduur: 105 minuten
Met: Gael García Bernal, Javier Cámara, Fele Martínez
meer acteurs
7,6
Begin jaren ’60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, films en angst op een Christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen, maar neemt er ook aan deel. De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren ’70 en in 1980. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommige van hen.Reacties


23-11-2004 16:30 door: E V Persoonlijk bericht
Hele mooie film, net zo prachtig als Todo obre mi Madre en Hable Con Ella. Zit complex in elkaar, maar na afloop is het duidelijk. Voor zover ik het goed heb. Heel goed geacteerd door o.a. Gael Garcia Bernal, Fele Martinez en een kleine rol van Javier Camara. Regie van Pedro Almodovar is zoals altijd kei goed.

28-11-2004 22:29 door: wilco Persoonlijk bericht
Een erg goed gemaakte film, echter ligt het onderwerp mij niet zo, maar de film wist desondanks te interesseren.29-11-2004 16:14 door: Sebo Persoonlijk bericht
Weer travestieten. Hoeveel hebben ze daarvan, daar in Spanje. Niettemin een goede film, hoewel ik 'Hable con Ella' beter vond.

1-12-2004 11:15 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik was op zoek naar een verklaring voor een lichte neiging naar het gebruik van travestieten in zijn films, maar kon niets vinden. Wat wel interessant is is dat Almodovar zelf ook op een katholieke kostschool heeft gezeten, waar enige jongens zijn misbruikt door de priesters. Iets dat dus terugkomt in deze film.

25-6-2007 23:52 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Goed gemaakte film, waar heden en verleden naadloos met elkaar verbonden zijn. Af en toe tenenkrommende momenten, maar je bent zo geboeid hoe het verhaal verder gaat dat je ze voor lief neemt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine