Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

Alternatieve Titel: Final Fantasy: The Movie
Regie: Moto Sakakibara
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Japan
Genre Animatie/Drama/SF
Speelduur: 106 minuten
Met: Ming-Na, Alec Baldwin, Ving Rhames
meer acteurs
6,7
Het is 2065: er staat een grote aanval op geest-achtige aliens op het punt om te beginnen. Dr. Aki Ross probeert de geheimen van de aliens op tijd te ontdekken, om zo zowel de planeet als haar geïnfecteerde lichaam te redden. Terwijl Aki en haar mentor Dr. Sid op zoek zijn naar een vreedzame oplossing, wil de generaal Hein maar één ding: de aliens in één grote aanval voorgoed vernietigen. Gebaseerd op de reeks Final Fantasy computerspellen.


Reacties


28-3-2010 23:56 door: sindala Persoonlijk bericht
Vandaag deze film na jaren weer eens gezien. Wat jammer dat destijds niet meer aandacht aan het verhaal werd besteed, maar dat heeft dan weer als voordeel dat je extra aandacht kunt schenken aan de exceptionele computergraphics. De realistische vormgeving van vooral de levende wezens zijn ook heden, bijna 10 jaar later nog onovertroffen.

De gigantische kosten en magere opbrengst van deze film zorgden ervoor dat filmstudio Square Pictures na slechts één speelfilm te hebben gemaakt failliet ging. Ze maakten overigens wel nog "Final Flight of the Osiris", één van de films uit The Animatrix.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine