Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Alternatieve Titel: Star Wars: Episode 3
Regie: George Lucas
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Fantasy/SF/Actie
Speelduur: 140 minuten
Met: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman
meer acteurs
7,6
De Clone Wars lopen op hun einde, en Obi Wan Kenobi probeert nog steeds uit te vinden wie verantwoordelijk is voor de kloon-legers. De oorlog tussen de Confederatie en de onafhankelijke planeten heeft een vernietigende indruk achter gelaten op veel van deze planeten. Palpatine probeert orde te scheppen in de chaos door een Galactisch Keizerrijk te stichten. Ondertussen bevalt Padme van een tweeling, en wordt Anakin door Palpatine verder richting de dark side verleid.


Reacties


6-3-2005 20:00 door: EZ Persoonlijk bericht
Eindelijk, de 19e is het zover ~

6-3-2005 20:01 door: EZ Persoonlijk bericht
ik bedoel dus deze smiley

6-3-2005 20:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Goh, iemand heeft al een cijfer gegeven. Foutje zeker.

17-5-2005 13:09 door: EZ Persoonlijk bericht
Hij heeft al een 8.1 op IMDB, dat belooft wat ~

17-5-2005 13:09 door: EZ Persoonlijk bericht
grrr, de smilies zijn brak

17-5-2005 13:27 door: wilco Persoonlijk bericht
Ik zie het. Klein bugje. Dat wordt binnenkort wel verholpen als de nieuwe website online komt.

18-5-2005 23:29 door: EZ Persoonlijk bericht
Hij was geweldig. Het begin is rustig en bouwt langzaam op tot een climax van verraad, emoties en geweld. Echt prachtig gemaakt. Een enorme goedmaker voor deel 1 en 2.

18-5-2005 23:30 door: EZ Persoonlijk bericht
Nu bekruipt mij de twijfel. Is hij even goed, of beter dan "a new hope". Voorlopig stem ik gelijk, en ik ga hem zeer binnekort nog een keer bekijken om het zeker te weten

19-5-2005 19:17 door: Gerwin Persoonlijk bericht
Ik weet het nog niet zeker. Ik moet hem nog een keer zien om het zeker te weten. De 1e helft was niet heel sterk.

20-5-2005 00:46 door: wilco Persoonlijk bericht
Tegenvallende film. Vooral de eerste helft van de film is behoorlijk onder de maat. Het spel van Hayden Christensen komt nooit echt lekker van de grond en ook Nathalie Portman stelt behoorlijk teleur.
De tweede helft van de film is bij vlagen behoorlijk goed, maar het kan de film niet redden. Het ene moment is de film erg goed en de volgende scene staat weer bol met tenenkrommende dialogen.
Een gemiste kans meneer Lucas.

20-5-2005 08:29 door: EZ Persoonlijk bericht
wilco schreef:
Een gemiste kans meneer Lucas.

Toch ben je een einzelganger in deze. Zelfs IMDB geeft momenteel een 8.2. En in Cannes is hij door vooraanstaande critici goed onthaalt.


20-5-2005 10:31 door: wilco Persoonlijk bericht
EZ schreef:
Toch ben je een einzelganger in deze. Zelfs IMDB geeft momenteel een 8.2. En in Cannes is hij door vooraanstaande critici goed onthaalt.

Het Parool: "opnieuw ontbreken de bezieling en het plezier dat de oude trilogie kenmerkt. (..)Miljoenen Star wars-fans verdienen beter."
De Volkskrant: "special effect redden Lucas niet (..) Lucas wisselt gedurende 145 minuten ellenlange actiescènes af met brokjes bakvissenromantiek."

Slotdeel van de Star Wars-trilogie is een hoogtepunt voor de fan, maar een invuloefening voor de neutrale kijker.

Valt dus ook nog wel mee qua einzelganger zijn.

20-5-2005 10:48 door: EZ Persoonlijk bericht
Ach ja, smaken verschillen

20-5-2005 11:14 door: Bobost Persoonlijk bericht
wilco schreef:
Het Parool: "opnieuw ontbreken de bezieling en het plezier dat de oude trilogie kenmerkt. (..)Miljoenen Star wars-fans verdienen beter."De Volkskrant: "special effect redden Lucas niet (..) Lucas wisselt gedurende 145 minuten ellenlange actiescènes af met brokjes bakvissenromantiek."Slotdeel van de Star Wars-trilogie is een hoogtepunt voor de fan, maar een invuloefening voor de neutrale kijker. Valt dus ook nog wel mee qua einzelganger zijn.


Jammer dat je qoutes uit de kranten haalt. Die kraken alle grote films af, anders komt het er niet eens in te staan namelijk. Ik heb ze nog nooit iets goeds over de blokbusters zien schrijven.
Je blijft denk ik toch een einzelganger...

20-5-2005 12:19 door: Fred Persoonlijk bericht
Bobost schreef:
Jammer dat je qoutes uit de kranten haalt. Die kraken alle grote films af, anders komt het er niet eens in te staan namelijk. Ik heb ze nog nooit iets goeds over de blokbusters zien schrijven.Je blijft denk ik toch een einzelganger...

Zelden wordt er iets goeds gezegd over blockbusters inderdaad, hoe zou dat nou komen )

20-5-2005 12:27 door: EZ Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Zelden wordt er iets goeds gezegd over blockbusters inderdaad, hoe zou dat nou komen )

Ga me niet vertellen: Omdat ze allemaal slecht zijn.

20-5-2005 12:36 door: wilco Persoonlijk bericht
EZ schreef:
Ga me niet vertellen: Omdat ze allemaal slecht zijn.

Ok, ze zijn niet allemaal slecht. Maar wel bijna allemaal

20-5-2005 15:05 door: EZ Persoonlijk bericht
Ik vind dat Bobost gelijk heeft. Goede recenties halen nooit de kranten/tijdschriften. Alleen Film-magazines/sites enz. die durven goede recenties te geven.

20-5-2005 23:25 door: sindala Persoonlijk bericht
George Lucas, het werd wel 's tijd ! Eindelijk heeft hij een Star Wars film gemaakt die kan wedijveren met de 'oude' trilogie. Na een schitterend begin (het ruimte-gevecht) dut de film een beetje in, maar na de beslommeringen van Anakin en Padmé wint ie weer aan vaart. Mijn favoriete moment was de gebeurtenis na 'code 66', dat was heel gaaf gedaan. Ik denk dat alleen 'The Empire Strikes Back' beter was, maar 'Revenge of the Sith' was, vooral qua verhaal, beter dan delen 4 en 6. (en vanzelfsprekend ook beter dan 1 en 2) Ik vind 'm dus absoluut een 9 waard.

29-5-2005 19:29 door: Fred Persoonlijk bericht
Ik vond em niets tegenvallen. Ik ben helemaal geen fan, maar vond deze film redelijk vermakelijk. Leuke scenes. Ook een paar tenenkrommende natuurlijk, maar daar vermaak ik me dan weer op een andere manier mee.

29-5-2005 21:15 door: Bobost Persoonlijk bericht
oei nog een stem en Star wars 3 komt op een mooie plaats binnen in de top 100

30-5-2005 08:19 door: sindala Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Leuke scenes. Ook een paar tenenkrommende natuurlijk, maar daar vermaak ik me dan weer op een andere manier mee.

Tsja, je weet dat je bij Star Wars films geen diepzinnige, filosofische onderwerpen hoeft te verwachten. Het is het simpele verhaal van goed tegen kwaad, van familiewaarden en van 'het juiste doen'. Maar Lucas' grootste verdienste is het scheppen van een mooie fantasiewereld met leuke personages, voertuigen en werelden. Zelfs in deel één, dat erg 'Ewok-achtig'(kinderlijk dus) was, is de Star Wars wereld weer mooi neergezet.

3-6-2005 22:31 door: Eva Persoonlijk bericht
ja,, ik vond eigenlijk altijd 4, 5 en 6 het betse qua verhaal en 1 & 2 het beste qua actie etc. En deel 3 heeft het gewoon allemaal en dan nog beter! Heel erg goeie film.. Ik was bij de prmière en er was egt geen moment dat ik zoets had van dit is saai. Naar mijn mening gewoon een 10!

13-6-2005 16:08 door: Grecco Persoonlijk bericht
Hmmzz ik hou helemaal niet van de Star Wars serie, maar dit is een film die je gewoon moet kijken omdat hij bij de klassiekers hoort.

Ik moet toch Wilco gelijk geven, dat de film echt wel veel beter had moeten zijn. Als ik kijk naar de oude serie (4,5 en 6) dan zijn de eerste drie delen, naar mijn idee toch meer gericht op winst maken met een paar mooie Special Effects, dan dat hij echt een mooie en goede aanvulling wilde maken op de andere films waar miljoenen mensen gek van zijn.

Inderdaad een gemiste kans, maar niet voor zijn bankrekening.

13-6-2005 18:18 door: sindala Persoonlijk bericht
De meeste "part III's" zijn in ieder geval slechter dan Star Wars III. Wat dacht je bevoorbeeld van Beverly Hills Cop III, Death Wish III, Delta Force III, Flodder III, Halloween III, Highlander III, Jaws III, Karate Kid III, Rambo III, Rocky III.
Dus zo slecht heeft Lucas het nog niet gedaan.

16-6-2005 11:17 door: Grecco Persoonlijk bericht
Het verschil is alleen dat de films die je opgenoemt had, lang niet zoveel fans had als de star wars "serie". En dus heeft Lucas het voor het normale publiek misschien niet slecht gedaan, maar voor de die hard fans wel..

4-8-2006 22:30 door: sindala Persoonlijk bericht
Gisteren heb ik deel 3 voor de tweede keer gezien en hij is nog steeds erg sterk: ik heb meteen zin om films 4-6 te gaan kijken. De Star Wars films waren jaren geleden mijn favoriete films. Ik heb in ྗ zelfs de drie videobanden besteld bij de videotheek: toen werden er nog geen films in de winkel verkocht. Die zijn nog zonder die rare digitale effecten die Lucas bij de heruitgave toe heeft gevoegd, dus die banden moet ik maar weer eens gaan bekijken. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar íemand is die dat rare happertje dat uit de bek van Sarlacc tevoorschijn schiet (Sarlacc is dat ding in de woestijn dat Boba Fett opeet in 'Return of the Jedi') een geweldige toevoeging aan de film vindt.

6-5-2010 12:24 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Fred schreef:
Ik vond em niets tegenvallen. Ik ben helemaal geen fan, maar vond deze film redelijk vermakelijk. Leuke scenes. Ook een paar tenenkrommende natuurlijk, maar daar vermaak ik me dan weer op een andere manier mee.

Helemaal mee eens. Veelal kenmerken science fictionfilms zich door een steriele en mechanische omgeving. Het mooie van Star Wars vind ik dat dit gecombineerd wordt met een meer organische omgeving.

23-6-2011 03:28 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik kan het gewoon niet laten.. Ik weet dat als ik pech heb ik de puristen over me heen krijg, maar ook al heb ik echt alle respect voor George Lucas en zijn oog voor detail en hij heeft ook echt zijn best gedaan; als voorbeeld: in "Attack Of The Clones" is er een moordaanslag op Padmé waar giftige wormen door een uitgesneden gat in het venster naar binnen worden gelaten, en een paar scenes later kun je op de achtergrond zien hoe dat venster vervangen wordt, echt in mijn ogen een cool detail! Maar 1 ding viel mij binnen 2 seconden op: in dezelfde film kun je zien dat R2D2 hydraulisch in een X-Wing Fighter geplaatst wordt terwijl hij in de "oude" trilogie die een stuk later in de tijdlijn plaatsvindt nog met katrollen en kettingen in een zelfde X-Wing getakeld wordt... Absoluut geen idee waarom dat mij direct opviel maar moest er wel om glimlachen! Overigens zonder dat ik dat onze George kwalijk nam.

29-10-2011 21:18 door: sindala Persoonlijk bericht
Wat R2's vliegkunsten betreft: hier staat een stukje van een universiteit-professor die heeft uitgerekend dat R2-D2 in "Episode II - Attack of the Clones" alleen zo kon vliegen als hij slechts 100 gram woog.

31-10-2011 01:24 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Hahaha ik heb het gelezen, echt hilarisch! En als je toch voor de gein geinteresseerd bent in dit soort star wars trivia: dit stukje heb ik letterlijk gekopieerd uit de IMDB trivia-sectie van "Revenge Of The Sith"

In 2007, Dr. Eric Bui, a psychiatrist in Toulouse, France, co-wrote a study that diagnosed Anakin Skywalker as having borderline personality disorder.When the authors reported their findings at the annual meeting of the American Psychiatric Association they stated that Skywalker fit the diagnosis criteria: difficulty controlling anger, stress-related breaks with reality, impulsivity, obsession with abandonment and a "pattern of unstable and intense interpersonal relationships characterized by alternating between extremes of ideation and devaluation".

ook niet slecht, he? ;-)

31-10-2011 14:30 door: sindala Persoonlijk bericht
Inderdaad grappig. Ik vermoed dat er over de personages en werelden uit het Star Wars-universum (en vergelijkbare fictieve samenlevingen als Star Trek of LOTR) heel veel van dergelijke stukken geschreven zijn.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine