The Fifth Element (1997)

Alternatieve Titel: Le cinquième élément
Regie: Luc Besson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk
Genre Actie/SF
Speelduur: 126 minuten
Met: Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman
meer acteurs
7,6
In de 23e eeuw wordt, zoals elke 5000 jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een superwezen, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door taxichauffeur Corben Dallas. Samen moeten ze de andere vier elementen ophalen bij de diva Plavalaguna en er tevens voor zorgen dat de slechte mr. Zorg en zijn trawanten ze niet in handen krijgt. Deze Zorg werkt voor Shadow, de brenger van dood en eeuwige duisternis.

The Fifth Element was destijds de duurste film aller tijden die niet uit Hollywood kwam. (De 80 á 90 miljoen zijn overigens driedubbel terugverdiend met alleen de kaartverkopen)


Reacties


8-11-2004 22:58 door: sindala Persoonlijk bericht
Deze film heeft bij mij Star Wars van de eerste plaats van SF-films verdrongen. De personages hebben veel meer diepte dan Luke,Han en Leia bij elkaar. En de humor is geweldig : LeeLoo Dallas Multicard is natuurlijk een TOP zin !

1-3-2005 23:45 door: Jinx Persoonlijk bericht
sindala schreef:
Deze film heeft bij mij Star Wars van de eerste plaats van SF-films verdrongen. De personages hebben veel meer diepte dan Luke,Han en Leia bij elkaar. En de humor is geweldig : LeeLoo Dallas Multicard is natuurlijk een TOP zin !

In maart komt er een nieuwe dubbel dvd uit.

21-2-2007 21:18 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Multi Multi pas!

19-12-2022 20:11 door: sindala Persoonlijk bericht
Vandaag weer eens bekeken: het is de enige film die ik meer dan 30 keer heb gezien (de originele Star Wars-trilogie komt met circa 25 keer in de buurt). Ik heb me al vaker afgevraagd wie de stem doet van Finger, de baas van het taxibedrijf waar Korben voor werkt. De stem kwam me altijd al bekend voor maar staat niet in de credits. Ik heb het nu eens echt opgezocht en het blijkt dat dit is gedaan door Vin Diesel! Het stond in het TheGamer-artikel "25 Secrets You Didn't Know About The Fifth Element". De meeste weetjes waren me al bekend, maar niet dat Prince eerste keus was voor de rol van Ruby Rhod en dat ze voor de high kick van Leeloo een stuntbeen hebben gebruikt.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine