Mindhunters (2004)

Regie: Renny Harlin
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Misdaad/Thriller
Speelduur: 106 minuten
Met: Christian Slater, Jonny Lee Miller, LL Cool J
meer acteurs
6,2
Acht profielmakers-in-opleiding zien een rollenspel op een onbewoond eiland veranderen in realiteit: een échte moordenaar heeft bijzonder ingenieuze, uiterst sadistische valstrikken gezet. Een film boordevol clichés, psychologie van de koude grond, suggestieve camerabewegingen en wegtikkende klokken.

Mindhunters, geregisseerd door de Fins-Amerikaanse actiespecialist Renny Harlin, werd drie jaar geleden opgenomen in Nederland. Antonie Kamerling, Daniël Bossevain en Jasmine Sendar hebben een piepklein bijrolletje.


Reacties


15-7-2004 13:46 door: wilco Persoonlijk bericht
Een standaard hollywood thriller. De film volgt de standaard hollywood richtlijnen en "schrik momenten", maar is toch vermakelijk doordat het niet snel duidelijk is wie de dader nu eigenlijk is. Ideaal voor "wie is de dader" spelletjes tijdens de film.

19-7-2004 19:25 door: Mirjam Persoonlijk bericht
Deed me denken aan The Game, om er achter te komen wie de dader is moet je goed op blijven letten en dan nog eindigt het vrij onverwacht. Maar toch inderdaad een erg standaard film.

19-7-2004 19:50 door: wilco Persoonlijk bericht
Mirjam schreef:
Deed me denken aan The Game, om er achter te komen wie de dader is moet je goed op blijven letten en dan nog eindigt het vrij onverwacht. Maar toch inderdaad een erg standaard film.

Maar The Game vind ik wel beter dan mindhunters.11-2-2005 12:12 door: Jinx Persoonlijk bericht
Sterke actiemomenten maar die maken nog steeds geen goede film.


11-2-2005 22:59 door: Fred Persoonlijk bericht
Heb em tot het eind volgehouden, daarom een zes. Verder zeer standaard en onwaarschijnlijk.

11-2-2005 23:09 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Overigens leuk om te weten dat een deel van de film in Nederland is opgenomen.

19-8-2006 08:41 door: Sandman Persoonlijk bericht
Ik vond het een leuke onderhoudende film om te zien.

25-8-2009 11:21 door: sindala Persoonlijk bericht
De beelden en actiescènes zien er goed uit, maar dat kun je wel aan Renny Harlin overlaten. Helaas is het scenario gewoonweg slecht: deze zogenaamde getrainde FBI-profilers lopen met open ogen in valstrikken waar een beetje weldenkend mens never nooit in zou trappen. En zulke labiele personages als in deze film zouden het in werkelijkheid nooit lang uithouden bij de federale politie.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine