On Wings of Fire (1986)

Alternatieve Titel: A Quest for Zarathustra
Regie: Cyrus Bharucha
Herkomst: India
Genre Biografie/Drama/Geschiedenis
Speelduur: 91 minuten
Met: Zubin Mehta, Nigel Terry, Paul Shelley
meer acteurs
7,0
Dirigent Zubin Mehta keert terug naar zijn vaderland om meer te leren over zijn volk, de Parsi. Zij hangen het Zoroastrisme aan, het oudste monotheïstische geloof ter wereld. Mehta leert over grondlegger Zarathustra en de impact van diens leer op de Griekse filosofie en op latere monotheïstische religies.


Reacties


4-7-2023 17:48 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooie film over Zarathustra, die hier meer als filosoof dan als profeet wordt neergezet. Bijzonder dat het Zoroastrisme, dat zo'n grote invloed heeft gehad op de wereldreligies, tegenwoordig slechts een kleine geloofsgemeenschap is. Deze Parsi, die oorspronkelijk in Perzië leefden, wonen heden ten dage voornamelijk in India. De film begint uiteraard met de muziek van Richard Strauss "Also sprach Zarathustra", die voor het grote publiek bekend werd door de film 2001, A Space Odyssey.

Omdat ik veel over het Romeinse Rijk heb gelezen kende ik het Zoroastrisme wel, het werd in iets gewijzigde vorm als Mithras door vooral de Romeinen legionairs beleden. Persoonlijk vind ik het als Star Trek-liefhebber leuk dat zeker drie Parsi-acteurs in Star Trek hebben gespeeld: Persis Khambatta (Ilia in Star Trek: The Motion Picture), Nazneen Contractor (Rima Harewood in Star Trek Into Darkness) en Erick Avari (B'iJik in Star Trek TNG en Vedek Yarka in Star Trek DS9). Andere bekende Parsi zijn Freddie Mercury, Homi Sethna (vader van het Indiase atoomprogramma) en Jamsetji Tata (oprichter Tata-groep). De Tata-groep was ook een van de financiers van de film.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine