Coffee and Cigarettes (2003)

Regie: Jim Jarmusch
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Speelfilm
Speelduur: 96 minuten
Met: Cate Blanchett, Steve Buscemi, Bill Murray
meer acteurs
7,8
Een reeks korte verhalen waarin personages als o.a Tom Waits, Iggy Pop, Roberto Begnini onder het genot van koffie en sigaretten de meest uiteenlopende onderwerpen bespreken: cafeïne verslavingen, Abbott & Costello, de complottheorieën over Elvis, Engelse thee, de uitvindingen van Nikola Tesla, de fictieve rockband SQÜRL, Parijs in de jaren ’20, en het gebruik van nicotine als insecticide… Dit alles gefilmd in een schitterende zwart (koffie) – wit (sigaretten) fotografie.Reacties


16-11-2004 19:46 door: Sebo Persoonlijk bericht
Voor iedereen die de dialogen in de Tarantinofilms kon waarderen. Hier een film bestaande uit alleen maar dialogen aan de koffietafel. Het leukst zijn het gesprek tussen Iggy Pop en Tom Waits en de scene met Bill Murrey.

25-11-2004 16:13 door: Stimpy Persoonlijk bericht
Zijn dit de echte personen of acteurs die de personages vertolken?
Is het gefilmd m.b.v. een script of zijn het spontane gesprekken?

25-11-2004 16:34 door: Sebo Persoonlijk bericht
De meeste personen spelen min of meer zichzelf. Hoeveel er van te voren uitgewerkt was in een script weet ik niet. Wel aardig wat, denk ik, want er zijn wel enkele rode draden te bespeuren die daar niet helemaal toevallig gekomen kunnen zijn.

13-12-2004 12:19 door: Cannon Persoonlijk bericht
Sebo schreef:
Het leukst zijn het gesprek tussen Iggy Pop en Tom Waits en de scene met Bill Murrey.


Dit zijn inderdaad de leukste, en de rest was zelfs af en toe saai. Ik had ook wel meer verwacht van Steve, want die is dat soort gesprekken toch wel gewend uit zijn Tarantino verleden.
Het is wel stemmig gefilmd in zwart-wit. Ik vind het net een acht waard, omdat het niveau van die twee gesprekken niet de hele film kunnen dragen.

22-6-2005 13:38 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Okee, ik ben een fan van Jim Jarmusch. Maar het gesprek tussen Iggy Pop en Tom Waits is zo geniaal-droogkloterig dat het alleen al om deze scne een 9 verdient. Maar ook de rest is goed. Het gesprek deels in het Frans over iemand die bezorgd is dat iemand anders iets wil luchten, het gesprek tussen de tweelingen (en een geniaal Elvis-verhaal van racist Buscemi) verdienen bijzondere aandacht. Ik zou bijna gaan roken van die film!

Koffie iemand?

22-6-2005 16:45 door: Sebo Persoonlijk bericht
Boudewijn8 schreef:
Koffie iemand?


Hier! Hier!

24-6-2005 17:34 door: Boudewijn8 Persoonlijk bericht
Met of zonder suiker?

26-12-2006 04:00 door: Mebert Persoonlijk bericht
Nikola Tesla!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine